Bătrân de o sută de ani, autorul unui prejudiciu de patru milioane de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Gărzii Financiare Buzău au descoperit o fraudă care iese din tipare, atât prin valoarea pagubei cât şi prin vârsta făptuitorului. Este vorba despre un bucureştean în vârstă de 97 de ani, care figurează ca administrator la o firmă din Ilfov, profilată pe comerţul cu ridicata a deşeurilor şi resturilor metalice.

Firma bătrânului, care avea punct de lucru la Buzău, este acuzată de ilegalităţi financiare, săvârşite în perioada februarie – septembrie 2008, prin două metode. Nu a înregistrat în evidenţele contabile încasări din activităţi de comerţ cu utilaje pentru construcţii scoase la casat, în valoare de 16 000 000 de lei, sustrăgându-se de la plata impozitelor pe profit şi a TVA-ului, în sumă de 5 000 000 lei.

Ulterior, aceeaşi firmă a scos din bancă suma de 15 000 000 lei, sub motivul achiziţiei de deşeuri metalice de la persoane fizice, pe care a utilizat-o însă la plata la negru a salariilor. Statul a fost prejudiciat astfel cu încă 12 000 000 de lei, prin sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor aferente.

„Interesant este că, teoretic, autorul este un bătrân de 97 de ani, care este şi bolnav, şi neştiutor de carte, semnăturile lui din acte fiind cu amprenta digitală. El este administratorul firmei respective însă a fost paravanul altui bărbat, de 60 de ani, pe care bătrânul îl împuternicise. Folosirea oamenilor bolnavi şi bătrâni este o metodă răspândită de evaziune”, ne-a declarat Cristi Voicu, comisarul şef al Gărzii Financiare Buzău.

Bărbatul de 60 de ani, cel împuternicit de bătrân la conducerea societăţii comerciale, va fi anchetat de DNA, prejudiciul cauzat de el fiind mai mare de un milion de euro.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite