VIDEO Cozi pentru laptele praf de la UE. Oamenii se înghesuie pentru un singur kilogram

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Depozitul de distribuţie a alimentelor comunitare a fost luat cu asalt de sute de buzoieni. Numărul mare de beneficiari şi întârzierea cu care s-a făcut aprovizionarea cu lapte praf generează cozi imense în fiecare dimineaţă. Oamenii se înghesuie doar pentru un singur kilogram.

Sute de buzoieni înregistraţi în evidenţele programului european de ajutor a persoanelor defavorizate s-au îmbulzit la depozitul de distribuţie a ajutoarelor alimentare de pe Aleea Sporturilor. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, aglomeraţia se formează încă de la primele ore ale dimineaţii din cauza întârzierilor cu care s-a făcut aprovizionarea cu lapte praf a depozitelor din toată ţara.

"Până acum a venit cam puţin lapte praf la Buzău şi a început distribuţia ceva mai târziu. Tocmai din acest motiv a fost şi înghesuiala mai mare. Primele zile sunt mai problematice pentru că toată lumea se buluceşte, dar după câteva zile nu va mai fi aşa aglomeraţie", a declarat responsabilul din Buzău cu programul privind distribuţia de alimente, Marian Popa.

Îndură umilinţa în ger

Oamenii nevoiaşi vor cu orice preţ să fie printre primii care vor beneficia de cota de lapte praf.
"Suntem mulţi şomeri şi pensionari care stăm la rând pentru că nu avem de ales. Chiar dacă este frig, trebuie să aşteptăm şi câteva ore până ne vine rândul. Până la urmă e foarte bine că primim ceva, pentru că mai facem economii şi mai punem câte ceva pe masă de sărbători. Oricum, este umilitor să stai la această coadă a sărăciei ", a spus Ion Mândoriu, unul dintre buzoienii care au stat în această dimineaţă la rând.

Alţi buzoieni, care au multe guri de hrănit şi se înghesuie la coadă, spun că oricum aceste ajutoare sunt insuficiente. "Ne mai astâmpărăm foamea, dar oricum nu e de ajuns, cel puţin pentru mine care am şapte guri de hrănit acasă. I-am îmbrăcat pe-ăştia mici că n-am cu cine să-i las şi apoi îi trimit să mai şi cerşească pentru că nu ne ajunge mâncarea. Ar trebui să le spuneţi să ne dea mai mult că boşii aştia mari nu ştiu ce înseamnă sărăcia", a declarat Săndica Coman , o femeie trecută de 40 de ani de pe Aleea Primăverii.


Peste 10 mii de pensionarii cu venituri mai mici de 400 de lei, şomeri indemnizaţi, persoane cu handicap I şi II şi asistaţi social au dreptul fiecare la câte 14 kilograme de făină, 7 kilograme mălai, 3,2 kilograme paste făinoase şi câte un kilogram de biscuiţi, lapte praf şi zahăr.
"Am primit până acum peste 60 de tone de lapte praf, mai bine de jumătate din cantitatea care ne-a fost repartizată. Sperăm ca până pe 15 ianuarie să livrăm toate ajutoarele alimentare", a mai spus Marian Popa.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite