Buzău: Bătaie de joc cu repetiţie. Zăpada a dat din nou peste cap traficul din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Șoferii sunt nevoiți să meargă cu maxim 20 de km/h
Șoferii sunt nevoiți să meargă cu maxim 20 de km/h

Zăpada ne-a luat din nou prin surprindere. Nervii şoferilor care au circulat aseară dar şi în această dimineaţă în municipiul Buzău au fost din nou puşi la încercare după doar câteva ore de ninsoare. Şi asta pentru că nimeni nu s-a sinchisit să îndepărteze omătul de pe carosabil sau să răspândească material antiderapant.

Gheaţă, zăpadă, circulaţie cu 20 de kilometri la oră, derapări, claxoane şi nervi întinşi la maxim. Asta este atmosfera în oraş chiar dacă nu a nins decât cîteva ore iar zăpada nu a fost în cantitate mare. Nici urmă de nisip sau soluţie care să înmoaie ghata de pe carosabil.

Totuşi, reprezentanţii firmei de salubrizare care ar fi trebuit să intervină susţin că au scos în stradă maşinile cu antiderapant încă de la primii fulgi de nea.

"Am intervenit de aseară cu cinci maşini. Trei au împrăştiat clorură de calciu şi două au fost cu nisip, după care am intrat cu plugurile. S-a acţionat permanent numai că a nins tot timpul, nu s-a circulat şi de aceea materialul antiderapant nu s-a antrenat", ne-a declarat Liviu Mocanu, directorul RER Ecologic Service Buzău.

Şoferii care au circulat însă aseară şi în această dimineaţă îl contrazic.

„Este bătaie de joc. Pur şi simplu ne tratează ca pe proşti. Cum este posibil să nu iasă nicio maşină, nici nisip, nimic. Am plecat cu maşina din faţa blocului şi până în centru m-am învârtit cu maşina de două ori. Nu sunt şofer de ieri de azi dar pe stradă era oglindă. Era gheţă şi zăpadă în tot oraşul. Să nu îmi spună mie cineva că a dat cu antiderapant că nu îl cred. Şi prima oară când a nins tot aşa s-a întâmplat", ne-a declarat Marian Stroe, un şofer nervos din Buzău.

Şi în judeţ sunt probleme. De când a început să ningă au avut loc trei accidente soldate cu patru răniţi.

"Pe drumurile din judeţ şi pe străzile din municipiu se circulă în condiţii de iarnă. Carosabilul este acoperit cu zăpadă iar pe alocuri s-a format polei. Aseară, din cauza neadaptării vitezei la carosabilul acoperit cu zăpadă, au avut loc trei evenimente rutiere soldate cu patru răniţi", ne-a declarat agent Amalia Vlădescu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Potrivit meteorologilor, în Buzău va continua să ningă până marţi seara iar de miercuri încep ploile.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite