Banii Europeni vin la Buzău prin “Grupul de Acţiune Locală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deschiderea oficială a proiectului promovat de G.A.L. Buzău
Deschiderea oficială a proiectului promovat de G.A.L. Buzău

Asociaţia “Grupul de Acţiune Locală Buzău”, a lansat marţi la sala Delegatiei Permanente a Consiliului Judeţean un proiect parteneriat pentru dezvoltarea zonelor din spaţiul rural, iniţiativă finanţată prin “Programul Naţional de Dezvoltare Rurală”.

Parteneriatul juridic care grupează 53 de asociaţii reprezentate de 25 de primării din judeţ, 3 ong-uri şi alte organizaţii din mediul privat a primit o finanţare de peste 30 de mii de euro pentru o mai bună informare în mediul rural în vederea accesării fondurilor europene.

Vom pregăti 50 de persoane la nivel de sate şi comune care vor întocmi pe viitor strategiile de dezvoltare în mediul rural. Aceşti agenţi vor depune apoi cereri de finanţare la nivel de comunitate pentru atragerea banilor europeni. Campania noastră cuprinde o gamă mare de proiecte care vor primi finanţare de la U.E. Mă refer aici la dezvoltarea infrastructurii, servicii sociale şi până la dezvoltarea turismului în mediul rural”, a declarat Ion Macoveanu preşedintele G.A.L. Buzău

Proiectul iniţiat de Grupul de Acţiune Locală Buzău care se derulează pe o perioadă de 4 luni are printre alte obiective şi dezvoltarea dialogului social din cele 25 de comune din judeţul Buzău care sunt afiliate în cadrul acestui proiect.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite