Bani europeni pentru istorie, străzi şi trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

16 milioane de euro, din care nouă milioane sunt fonduri UE, vor fi investite în trei obiective majore din oraş. Municipalitatea va folosi banii pentru asfaltarea cartierului Mihai Viteazu, pentru conacul Marghiloman şi pentru camerele de monitorizare a traficului.

Contractul de finanțare în urma căruia municipiul Buzău va implementa trei proiecte din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a fost semnat de Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, în prezenţa viceprimarului municipiului Buzău, Marcel Ciolacu.

La Buzău vor fi reabilitate parcul Marghiloman și Vila Albatros, se va reface Centrul Vechi în zona străzii Cuza Vodă, vor fi asfaltate străzile din cartierul Mihai Viteazu, va fi implementat un sistem de monitorizare urbană ce va cuprinde aproape o treime din municipiu si se va reface Centrul Vechi, în zona străzii Cuza Vodă. Lucrările urmează să fie demarate în toamna acestui an.

"Am citit proiectele tehnice ale proiectelor pe care le semnăm astăzi şi m-am bucurat că unul se referă la Castelul Marghiloman, aşa cum îl ştiam noi. Avem un Program de Integrare și Dezvoltare Urbană pentu Buzău, este finanțat din fonduri europene și îmi pare bine că aceste programe se adaugă celorlalte pe care le avem implementate la nivelul județului și orașului", a declarat Elena Udrea.

Ministrul dezvoltării regionale a recunoscut că de zonele care urmează a fi reabilitate o leagă amintiri dragi din copilărie şi adolescenţă.

"Stăteam în cartierul Micro V şi băteam de dimineaţa până seara împrejurimile Castelului Marghiloman şi speram să găsim chiar o comoară în castelul acela aflat în ruină în care oricine putea intra, nu mai avea nici ferestre, nu mai avea nimic, şi presupun că aşa este şi acum. Nu ştiu dacă a găsit-o cineva, noi nu am găsit-o, iar asta se întâmpla acum 25 de ani. Îmi pare bine şi că în cartierul Mihai Viteazu se face reabilitarea străzilor, cunosc bine acest cartier, când mergeam în Drăgaică treceam pe acolo", îşi aminteşte buzoianca Elena Udrea.

Proiecte amânate

Semnarea celor trei proiecte a fost amânată de mai multe ori, ultima dată chiar la sfârșitul lunii aprilie. Odată semnate proiectele, lucrările pentru cele trei obiective vor fi demarate în această toamnă.

"Ştiu că de mulţi ani se discută despre refacerea acestor castelului şi asfaltarea din Mihai Viteazu. Mă bucur că în sfârşit s-au găsit bani şi pentru aceste lucruri pentru că în câţiva ani riscam să refacem ruinele", ne-a declarat Andrei Valeriu, un pensionar din Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite