Bani de la venitul minim, pentru persoanele cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa banilor la bugetele locale, pentru plata persoanelor cu handicap şi a însoţitorilor acestora, devine din ce în ce mai apăsătoare pentru primării. În municipiul Buzău, peste 800 de persoane aşteaptă indemnizaţiile pe ultimele trei luni.

Primarul a solicitat bani de la Guvern însă ultima rectificare de buget a Executivului nu a adus niciun leu pentru plata acestei categorii. „Indemnizaţia persoanelor cu handicap şi a însoţitorilor acestora nu mai este asigurată începând cu 10 iulie şi la rectificare Guvernul nu a luat în calcul solicitarea noastră”, a declarat primarul Constantin Boşcodeală.

Situaţia persoanelor cu handicap este critică şi în celelalte localităţi ale judeţului. Cei peste 180 de beneficiari ai acestor venituri, din Râmnicu Sărat, nu şi-au mai primit banii de patru luni. Şi aici, tensiunea mocneşte în rândul celor cu diferite grade de invaliditate care nu ştiu nici în acest moment care le va fi soarta.

Prefectul judeţului Buzău i-a convocat pe toţi primarii din judeţ, pentru a stabili împreună o variantă de rezolvare a acestei crize. A fost găsită o soluţie de urgenţă pe care prefectul urma să o propună astăzi ministerelor de resort. „O dată cu reevaluarea celor 12.000 de dosare pentru acordarea venitului minim garantat, multe vor fi suspendate iar primăriile vor face economie. Voi propune ministerelor de Finanţe şi Muncii să umble cumva la lege astfel încât să putem reorienta sumele de aici, către persoanele cu handicap. Toţi primarii au fost de acord”, a declarat prefectul Paul Beganu.

În judeţul Buzău se află în evidenţele primăriilor pentru plata lunară a indemnizaţiilor aproximativ 4000 de persoane.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite