Bani aruncaţi pe parcometrele din centru, softul acestora nu accepta tarif cu zecimale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele cinci aparate de taxare a parcării din zona centrală a Buzăului sunt nefuncţionale de mai bine de o lună. S-au dat 15.000 de euro pe ele iar acum au fost angajaţi oameni care să le ţină locul. Parcometrele nu funcţionează pe ger iar softul nu acceptă tarif cu zecimală, cum este cel actual.

Imposibilitatea angajaţilor societăţii Urbis de a adapta taxatoarele electronice la noile tarife aprobate de consiliul local municipal a generat pe lângă glume răutăcioase şi probleme tehnice greu de rezolvat. Mai mult decât atât, gerul năprasnic din ultima lună le-a dat lovitura de graţie, fiind scoase din funcţiune cel puţin până în luna aprilie.

„Aparatele s-au defectat frecvent în această iarnă din cauza gerului, care se pare că nu le face prea bine. Apoi a urmat problema cu noile tarife pentru parcare aprobate de consiliul local care conţin zecimale după ce preţul a fost ridicat la 1,65 lei. Echipamentele nu au fost prevăzute pentru astfel de ajustări şi ca urmare nu putem modifica tarifele" a declarat Petre Burada, directorul societăţii de administrare a domeniului public Urbis Serv Buzău.

Deşi automatele montate în urmă cu doi ani ar fi trebuit să limiteze timpul de staţionare, realitatea din teren a demonstrat că aceaste echipamente mai rău au complicat situaţia din parcări.
Defecţiunile frecvente care se produc la aceste aparate de taxat au generat nenumărate tensiuni între şoferi şi autorităţi încă de anul trecut, la scurt timp după montaj.
"Eu merg mereu în Piaţa Centrală şi am văzut multe scandaluri cu şoferi care au parcat în zonă şi s-au trezit în geam cu somaţii prin care erau înştiinţaţi că neachitarea biletelor de parcare îi costă o amendă de până la 750 de lei. Oamenii se enervează şi se ceartă cu poliţiştii locali şi mulţi şoferi sunt revoltaţi din acest motiv. Cred că este o investiţie păguboasă", a declarat Ion Dobre, şofer buzoian.

Păguboase sau nu autorităţile se confruntă acum cu o altă problemă generată de parcometre. Meseriaşul de serviciu al Urbis-ului nu reuşeşte să înţeleagă pe deplin limbajul maşinăriei şi nici să remedieze defecţiunile apărute peste noapte. Pentru că firma care asigură serviceul s-a cam săturat să dea explicaţii tehnice, s-a luat hotărârea ca depanatorul să fie specializat tocmai la Cluj.
"Sperăm ca după ce se termină stagiul de pregătire din aprilie să repornim şi aparatele. Oricum până atunci se va recalcula şi o nouă taxă de parcare, fără zecimale" a mai spus Petre Burada, directorul Urbis Serv Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite