Bancomat piratat, descoperit în Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anchetă la bancomat
Anchetă la bancomat

Alertă printre polițiștii buzoieni, după ce în această seară au descoperit montat pe un bancomat din municipiu un dispozitiv de furat bani. Este vorba despre o plăcuță cu un strat adeziv aplicată pe fanta de ieșire a banilor, menită să rețină bancnotele. Polițiștii cred că au de-a face cu un grup de infractori din afara județului.

Primii care au aflat că ATM-ul montat la o librărie de pe Bulevardul Unirii este piratat au fost agenții firmei de pază, cu care banca are contract. Suspiciunea a prins contur în momentul în care în dispecerat a ajuns o sesizare cum că bancomatul nu eliberează bancnote, deși ecranul nu indică vreo defecțiune.

Polițiștii de la investigații criminale, sosiți la fața locului, au luat amprente de pe bancomat, au ridicat dispozitivul  străin găsit pe fanta de ieșire a banilor și au audiat câțiva trecători.

Anchetatorii spun că este o metodă nouă de piratat ATM-uri. Nu exclud varianta ca autorii tentativei de furt să fie un grup de infractori din afara județului, care dă lovituri scurte, de o zi, la mai multe bancomate din același oraș. De aceea, toate firmele de pază vor verifica în această noapte ATM-urile pe care le au în supraveghere.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite