Balta de la Mihăileşti a ajuns raiul pescarilor împătimiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balta de pescuit de la Mihăileşti
Balta de pescuit de la Mihăileşti

Balta de la Mihăileşti a redevenit una dintre cele mai apreciate de pescari, după ce a fost amenajată şi repopulată. Primăria s-a asociat cu o firmă privată care a investit în repopularea lacului si construcţii pentru cazare, care au transformat balat într-un adevărat sat de vacanţă.

Căsuţe de camping, pontoane renovate, locuri de joacă pentru copii şi multe altele au readus balta de la Mihăileşti printre preferinţele pescarilor împătimiţi din Buzău şi nu numai.

Dacă în urmă cu un an autorităţile locale se temeau că nu vor mai putea administra balta din lipsa banilor, acum au reuşit să o reamenejeze şi să o facă să fie din nou atractivă pentru pescari şi nu numai. Acest lucru se întâmpla datorită unei asocieri între Primărie şi o firmă din Bucureşti care a investit deja peste 300.000 de lei în amenajări şi repopularea bălţii.“Am semnat un contract pe 25 de ani cu o firmă care numai până acum a investit peste 200.000 de lei în repopularea bălţii cu 20 de tone de peşte: crap, novac, caras şi alte specii. De asemenea, acum tot ei investesc peste 100.000 de lei în reamenajare. În urma contractului, firma care a investit va avea cotă parte din profit de 70 %, iar noi restul. Nu trebuie să uităm faptul că se creează noi locuri de muncă pentru oamenii din zonă”, a declarat Stan Stan, primarul comunei Mihăileşti.

S-au renovat toate pontoanele şi grupurile sanitare şi s-au reparat căsuţele de camping. A fost construită o terasa-restaurant şi câteva cabane, pentru a mări numărul de locuri de cazare, la care se adaugă reamenajarea insulei din mijlocul bălţii.“Lucrările sunt aproape gata, ne bucurăm că am mai prins ceva din sezonul estival. Restaurantul este gata, căsuţele de pe apă sunt şi ele amenajate. Acum urmează să terminăm tot ce ne-am planificat pentru insulă, unde vrem să facem căsuţe de camping cu hamace şi tot ce au nevoie pescarii”, a mai declarat primarul Stan Stan.

Pescarii vin deja în număr mare pe baltă iar mulţi dintre ei au început să îşi aducă şi familiile deoarece condiţiile permit acest lucru.“Am început să îmi iau cu mine şi copiii şi soţia pentru că avem cu toţii cu ce să ne ocupăm timpul şi condiţiile sunt extraordinare. Eu stau la peşte, ei fac plajă sau merg la locul de joacă”, a declarat Andrei Viscu, un pescar venit din judeţul Braşov.

Pescarii pot petrece aici 24 de ore contra unei taxe de 80 de lei. Cei care doresc să se cazeze trebuie să scoată din buzunar 70 de lei pentru căsuţele de pe insulă şi 50 de lei pentru cele de pe mal.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite