Pilot Victor Huci a decolat spre ceruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Huci a suferit un grav accident aviatic în urmă cu aproape o lună. Pilotul se afla alături de colegul său, Mircea Toader când, în timpul unei manevre, avionul ultrauşor în care se afla s-a prăbuşit în judeţul Prahova.

Mircea Toader a decedat atunci pe loc, iar Victor Huci a fost transportat de urgenţă la Spitalul Floreasca, unde a fost ţinut în viaţă de aparate. Însă, luni noapte inima sa a încetat să mai bată. „Pacientul a decedat în jurul orei 22.45. Starea sa era destul de gravă, organismul nu a tolerat tratamentele aplicate şi nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea acestuia", a declarat medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca din Capitală.
Veste şoc
Colegii pilotului au primit ca un şoc vestea decesului lui Victor Huci. „Am aflat trista veste. Vom avea şedinţa săptămânală a Asociaţiei Române pentru Istoria şi Propaganda Aeronauticii, unde vom hotărî împreună cu toţi colegii cum ne vom putea implica în pregătirile funerare. Vom lua legătura şi cu foştii colegi ai lui Victor din Focşani şi din Ianca. Transmitem condoleanţe familiei", a spus comandorul în rezervă Aurel Niţă, fost coleg al lui Victor Huci.
Acum familia pilotului se pregăteşte de înmormântarea ce va avea loc, cel mai probabil, la sfârşitul săptămânii la Buzău, oraşul de care pilotul a rămas legat după absolvirea Şcolii de Aviaţie de la Boboc şi totodată oraşul natal al soţiei sale.
Victor Huci s-a născut pe 1 ianuarie 1951 în comuna Ion Creangă din judeţul Neamţ şi locuia la Buzău. A activat ca pilot de aviaţie din anul 1975. De-a lungul carierei sale a zburat ca pilot de încercare şi de acrobaţie pe avioanele clasice IAR 823, AN 2 şi IAC 52, iar de câţiva ani obţinuse şi brevetul de instructor de zbor pe avioane ultrauşoare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite