Elevul buzoian cu media 9,50 la clasă şi 2,40 la Bac-ul din vară, a luat acum notă şi mai mică: 1,60!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionii neştiinţei rămân lliceenii din Smeeni: tot doar un singur elev a luat examenul în sesiunea a doua, la fel ca în vară. Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău nu a luat nicio măsură împotriva liceelor care au obţinut rezultate slabe la bacalaureat în prima sesiune, astfel că eşecul s-a repetat şi în toamnă.

Eşecul total din unele unităţi şcolare la examenul de bacalaureatul din urmă cu două luni s-a repetat şi în sesiunea încheiată în această lună. Pentru rezultatele dezastruoase, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) arată cu degetul spre elevi, nicidecum spre cadrele didactice care au umflat la clasă notele liceenilor.

Grupul Şcolar Agricol Smeeni rămâne campion la neştiinţă, cu doar un singur elev care a luat bacalaureatul luna aceasta, exact la fel ca în iulie.

În sesiunea din iulie a bacalaureatului niciunul din cei 63 de candidaţi nu a reuşit să promoveze. Abia în urma contestaţiilor un elev a reuşit să spele ruşinea liceului şi a promovat. Situaţia a fost cu atât mai gravă cu cât mulţi dintre elevi avuseseră medii de 8 şi 9 la clasă, iar la examen nu au reuşit să ia mai mult de nota 3.

„Eu am avut media 9,50 la fizică la sfârşitul anului şi Bac-ul l-am picat cu 2,40. Doamna de fizică ne dădea note mari şi numai pentru că veneam la ore şi eram cuminţi", ne declara în luna iulie Emanuel Călin, unul dintre candidaţii care au picat.
Nici la sesiunea din toamnă Emanuel Călin nu a avut mai mult noroc şi a picat bacalaureatul după ce a obţinut la fizică o notă şi mai mică: 1,60.


Tot după sesiunea din vară, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău (ISJ) ameninţa cadrele didactice că vor avea parte de controale şi sancţiuni severe. „Profesorii sunt singurii vinovaţi: ţin de catedre şi bagă elevii nepregătiţi în examene. Este doar vina şcolii, în frunte cu directoarea, care nu s-a preocupat să aibă calitate în procesul de învăţământ. Cum justifică profesorii notele elevilor de la clasă? Vom face o anchetă", comenta revoltată Florina Stoian, inspectorul şcolar general, situaţia de la Smeeni.


Ancheta promisă nu s-a mai derulat, profesorii şi elevii au sperat că vor avea rezultate mai bune la sesiunea din toamnă a bacalureatului, dar rezultatele dezastruoase s-au repetat şi de această dată, numai unul dintre elevi reuşind să ia notă de trecere la toate materiile.

Dacă la liceul din Smeeni situaţia nu s-a schimbat cu nimic, comparativ cu luna iulie, la nivelul ISJ lucrurile sunt privite acum cu o atitudine total schimbată. "Au avut loc discuţii şi concluzia a fost că elevii nu sunt deloc pregătiţi pentru că vin de la seral şi de la rută progresivă. Măsuri o să luăm, dar sancţiuni nu am putut da, trebuie fapte clare ca să dăm sancţiuni. Pe viitor vom vedea dacă într-adevăr se impune o anchetă", a declarat Florina Stoian, inspectorul şcolar general, mult mai tolerantă faţă de acum două luni cu profesorii din Smeeni.

Anchetă cerută de minister

Situaţia de la Smeeni este cunoscută şi de reprezentanţii Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii Învăţământului Preuniversitar (ARACIP) care spun că în urma solicitării ministrului Educaţiei, în cel mai scurt timp, se vor face evaluări şi controale la toate unităţile care au avut rezultate slabe la examenul de bacalaureat, printre care şi cel de la Smeeni. "Situaţiile de acest gen nu sunt lucruri pe care trebuie să le acceptăm, ci trebuie făcută o analiză şi căutată cauza. Mai mult decât atât, când elevii au note mari la clasă şi pică examenul cu note foarte mici, trebuie să ne punem multe semne de întrebare. La consfătuirea pe care ministrul Educaţiei a avut-o cu inspectorii la Alba Iulia, a solicitat o evaluare a acestor unităţi de învăţământ, pe care urmează să o realizăm în cel mai scurt timp", ne-a declarat Violeta Gogu, purtător de cuvânt al ARACIP.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite