Avertisment: Consumăm fructe și legume injectate și iradiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60% din legume și 30% din fructele de pe piață conțin pesticide, potrivit Agenției Europene pentru Securitatea Alimentară. Cercetătorii din horticultură susțin că legumele și fructele, în special cele aduse din import, sunt crescute cu substanțe create de chimiști în laboratoare.

Ce se găseşte acum pe tarabele româneşti păstrează doar forma legumelor şi fructelor de altădată. De ce roşia sau căpşuna nu mai au gust, de ce morcovul nu mai este dulce? Răspunsul l-am primit de la cercetătorii horticoli, care spun că tehnologia de cultivare a legumelor şi fructelor, care ajung cu preponderenţă din import pe mesele românilor, a suferit schimbări drastice în ultimii ani.

"Cu siguranță găsim reziduuri chimice în fruct, este cu siguranta un semn că s-a intervenit chimic foarte mult. Un indiciu clar atunci când tăiem o roșie, în calota fructului vedem un țesut lemnos albicios. Tomatele care sunt foarte tari nu sunt tomate românești, sunt din import. Tomata românească nu este dură, lemnoasă. Roșiile injectate sunt mai tari întotdeauna. Cele neinjectate sunt mai moi un pic. Și gustul diferă", explică Costel Vânătoru, inginer horticol la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă Buzău.

Buzău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite