Avem adăpost pentru oamenii străzii dar încă este pustiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adăpostul pentru oamenii străzii construit recent de primărie cu o investiţie de un milion de lei nu poate fi inaugurat deoarece Guvernul întârzie să aprobe angajările de personal. În tot acest timp zeci de persoane se chinuie să-şi găsească, fiecare pe unde poate, un loc unde să supravieţuiască frigului de afară.

Primăria Buzău a construit un adăpost pentru oamenii străzii care de trei luni, de la terminare, stă închis pentru că lipseşte avizul Ministerului Muncii. Documentul ar putea fi eliberat numai după ce Guvernul dă undă verde angajării personalului.

Viceprimarul Buzăului, Marcel Ciolacu, spune că a trimis solicitarea către Guvern pentru deblocarea posturilor încă din vară, după ce în şedinţa de Consiliu Local s-a aprobat organigrama. De atunci nu a sosit niciun răspuns.

Centrul asigură cazare pe zi şi noapte pentru 25 de persoane. În dormitoarele de la parter vor fi găzduite femeile iar la etaj bărbaţii. Totul este gata să-şi primească locatarii care vor putea sta în centru pentru început 30 de zile. În tot acest timp, beneficiarii vor primi trei mese calde pe zi de la cantina socială aflată în vecinătate dar şi alte servicii.

Directorul centrului de zi şi noapte pentru persoane adulte fără adăpost, Marius Lungu, spune că structura de personal este cea reglementată pentru astfel de instituţii iar cei care vor beneficia de adăpost vor fi consiliaţi psihologic, juridic şi vor avea parte de îngrijire medicală.

Potrivit unei ordonanţe a Guvernului, instituţiile publice pot angaja o persoană la şapte care pleacă din sistem. Costurile pentru funcţionarea lunară a adăpostului sunt estimate la 40, până la 45 de mii de lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite