Avansări în grad la ISU Buzău, de ziua pompierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceremonial la monumentul pompierilor de la Mihăileşti
Ceremonial la monumentul pompierilor de la Mihăileşti

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Neron Lupaşcu”, din Buzău, au sărbătorit ziua pompierilor cu o slujbă religioasă la monumentul de la Mihăileşti, un ceremonial militar în curtea unităţii şi o festivitate de înaintare în grad.

Trei subofiţeri au fost avansaţi în grad, prin ordin al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Au devenit plutonieri adjutanţi şefi Viorel Iordache şi Adriana Munteanu, iar Vasile Prahoveanu, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, a fost înaintat la gradul de plutonier adjutant. De asemenea, prin ordin al ministrului de interne, locotenent colonelul Viorel Găvăneanu a fost avansat la gradul de colonel.

Au mai fost acordate diplome pentru cei mai buni colegi, Adtrian Vatră şi Lică Rizea, cei mai buni servanţi, Laurenţiu Frâncu şi Ionuţ Burlacu şi cei mai buni conducători auto, Traian Mutu, Constantin Voicilă, Constantin Buzea şi Cătălin Neagu.

Anul acesta se împlinesc 163 de ani de la bătălia din Dealul Spirii. Cei 166 ostaşi din Roata de Pompieri a Capitalei, în frunte cu bravul căpitan Pavel Zăgănescu, au înfruntat, în 1848, puternica forţă străină venită să înfrângă mişcarea revoluţionară. Aproape jumătate dintre efectivele acelei subunităţi şi-a jertfit viaţa pentru apărarea aspiraţiilor de independenţă şi demnitate naţională ale românilor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite