Autorităţile buzoiene sunt pregătite să înfrunte zăpezile din această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Un număr de 17 utilaje ale so­cietăţii RER Ecologic aşteaptă să fie utilizate pentru deszăpezirea celor 175 de kilometri de străzi din municipiul Buzău. În ceea ce priveşte materialul an­ti­derapant, primăria a recomandat să nu se exagereze cu sarea, având în vedere efectele acesteia asu­pra drumurilor din municipiu după ultimele două ierni.

Pentru această perioadă, municipalitatea s-a asigurat cu 400 de tone de nisip, 200 de tone de sare şi 12.000 de tone de combus­tibil urmând ca factura pentru deszăpezire să fie achitată în primăvară firmei de salubrizare.

Şi la nivelul judeţului, pregătirile sunt pe final. În depozitele celor opt districte ale secţiei de drumuri naţionale Buzău au fost aduse sarea şi nisipul folosite ca antiderapant, în cantităţi suficiente pentru primele intervenţii: două mii de metri cubi de nisip şi 1500 de tone de sare. Anul acesta, pentru a preveni situaţiile similare, lucrătorii de la secţia de drumuri naţionale au montat din timp parazăpezile clasice pe structură metalică şi mai mult încearcă un sistem experimental cu apărători din material plastic.


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite