Autorităţile Buzăului, incapabile să dea o destinaţie unei clădiri istorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Brătianu
Spitalul Brătianu

Clădirea fostului spital I.C.Brătianu, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, este un important reper pentru toţi buzoienii pentru că este o clădire impunătoare, se află într-o zona centrală a oraşului şi, mai nou, este clasificat ca monument istoric. De aproape un deceniu, clădirea zace în ruină iar autorităţile nu reuşesc să-i găsească un rost.

A funcţionat ca spital mai bine de un secol însă nepăsarea autorităţilor şi colţii ascuţiţi ai vremii au măcinat pereţii, astfel încât Spitalul Brătianu a intrat în moarte clinică. Zace de mulţi ani dar încă mai poate fi resuscitat. Autorităţile se declară însă neputincioase în reabilitarea clădirii de pe Nicolae Bălcescu şi aşteaptă iniţiative din partea unor investitori.

„Aştept pe cineva să vină cu o idee. Trebuie să păstrăm şi caracterul de monument, iar în acelaşi timp trebuie să îi dăm şi o utilitate. Recunosc, şi pentru mine este o chestiune ruşinoasă fiindcă nu am reuşit să facem nimic acolo”, a spus Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Contrucţia Spitalului Brătianu a început în anul 1895, printr-o decizie a Prefecturii de atunci, şi a fost inaugurat pe data de 14 aprilie 1896. Din 1973, după inaugurarea Spitalului Judeţean, vechiul imobil de pe Nicolae Bălcescu a preluat câteva secţii, de ortopedie, ORL şi dermato-venerice.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite