Autogară nouă, în capătul străzii Dorobanţi. De aici se va pleca pe rute către localităţile din sud-estul judeţului.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autogara Eurocar va prelua cursele către sud-estul judeţului
Autogara Eurocar va prelua cursele către sud-estul judeţului

Consilierii Locali au aprobat înfiinţarea unei autogări în cartierul Dorobanţi, de unde autobuzele vor pleca în cursă către comunele aflate între municipiul Buzău şi până la graniţa cu judeţul Brăila.

Solicitarea a venit de la Societatea Comercială „Eurocar Service” SA Buzău, care intenţionează să amenajeze autogara pe o suprafaţă de 3.257 metri pătraţi, teren pe care îl deţine în proprietate privată la numărul 260, pe strada Dorobanţi.

“În curând va intra în funcţiune o nouă autogară, în capătul străzii Dorobanţi. Va avea acoperire către partea de est a judeţului, ruta Cilibia, Ruşeţu, Pogoanele, CA Rosetti”, ne-a declarat Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău.

Operatorii de transport public de persoane, care vor perfecta contracte de prestări servicii cu societatea care va construi şi deţine autogara, vor stabili împreună cu autorităţile competente graficele de circulaţie prevăzute în programul judeţean de transport.

În municipiul Buzău funcţionează deja două autogări. Din autogara Nord, zona XXL, circulă autobuzele pentru nordul judeţului, autogara de la Piaţa Săracă operează curse către comunele sudice iar de la noua gară vor pleca maşini spre estul judeţului. Legătura urbană până la autogară va fi asigurată de liniile de maxi-taxi şi autobuz: 1, 5 şi 10.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite