Proiect al Primăriei eşuat: Autobuzul 3 a circulat pe ruta extinsă numai trei zile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii se plâng că sunt nevoiţi în continuare să meargă zilnic jumătate de oră pe jos pentru a ajunge la prima staţie de autobuz. Şefii Transbus spun că prelungirea traseului până la Gura Câlnău nu justifica cheltuielile, dar primarul din Mărăcineni şi localnicii cer în continuare un mijloc de transport în comun.

La începutul anului, edilii Buzăului şi ai comunei Mărăcineni au constituit o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, special pentru derularea unui proiect de extindere a liniilor de transport public urban. Iniţial, din luna martie 2010, autobuzele de pe liniile 2 şi 3 ale societăţii Transbus ar fi trebuit să aibă trasee mai lungi, care să acopere zone cu obiective economice unde lucrează mulţi navetişti din municipiul Buzău.

Linia 2 s-a prelungit până la podul Măteşti, de pe raza comunei Săpoca şi proiectul a avut succes. Cealaltă rută, însă, nu a funcţionat decât trei zile în varianta extinsă cu trei kilometri, aşa cum era prevăzut în proiect. Staţii fuseseră planificate la General Autocom şi Autorolla. "La sfârşitul verii, am prelungit ruta autobuzului trei de la complexul XXL, capătul de linie iniţial, până la Gura Câlnău. În trei zile am avut foarte puţini pasageri şi l-am scos deoarece nu se justificau cheltuielile", ne-a declarat Ştefan Jercan, directorul Transbus Buzău.

Potrivit primarului din Mărăcineni, cel care a iniţiat proiectul de extindere a liniilor urbane, peste 300 de rezidenţi şi alte câteva sute de angajaţi ai reprezentanţelor auto, service-urilor şi unităţilor de alimentaţie publică de pe acest traseu ar fi utilizat acest autobuz.
"Nu este adevărat că nu se justifică autobuzul. Ei l-au introdus la o altă dată decât era anunţat iniţial, fără să se afişeze undeva, să se publice, şi de aceea nu au avut pasageri. Voi face toate demersurile să îl reintroducem", a declarat Constantin Dumitru, primarul din Mărăcineni.

Acesta este susţinut şi de localnicii din zona nouă a comunei. „Locuiesc în comuna Mărăcineni, pe strada Depozitului, după reprezentanţa Renault-Nissan, şi muncesc în municipiul Buzău. Problema este că atât eu, cât şi familia mea, suntem obligaţi să facem naveta, zi de zi, pe jos, până la staţia rutei 2 de la Podul Mărăcineni, circa 30 de minute. Drumul nu are trotuarul complet amenajat şi, în plus, în zonă sunt foarte mulţi câini vagabonzi. Este un supliciu. Cazul meu nu este singular. Toţi vecinii de pe strada mea îşi doresc reintroducerea acestui traseu", a spus Ancuţa Stoian.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite