Auditul energetic întârzie programul de reabilitare a blocurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi proprietari îşi izolează apartamentele doar pe cheltuiala lor
Mulţi proprietari îşi izolează apartamentele doar pe cheltuiala lor

Proprietarii de apartamente din trei blocuri situate în zona Bazar şi Unirii aşteaptă de mai multe luni să afle cât îi vor costa lucrările de reabilitare termică.

Intenţia de a participa la programul guvernamental de reabilitarea s-a împotmolit în faza de audit energetic, etapă absolut obligatorie, pentru obţinerea finanţării. Necazul este că în cadrul Primăriei Buzău nu există specialişti autorizaţi să execute o astfel de lucrare, aşa că se aşteaptă venirea unora din afara judeţului. „Formalităţile sunt destul de complicate şi necesită mult timp, dar ele sunt cerute de lege, noi nu avem ce face, trebuie să le respectăm”   ne-a declarat Iosif Călin, consilier al primarului Municipiului Buzău.

Unii au renunţat

Programul asigură o finanţare de 80% a lucrărăilor care includ pe lângă anveloparea faţadelor şi izolarea teraselor blocurilor şi montarea de geamuri termopan. Deşi sună foarte avantajos, anul trecut, proprietarii din cinci blocuri s-au lăsat păgubaşi atunci când au aflat că cele 20 de procente pe care trebuie să le suporte din buzunarul propriu, înseamnă cam 3 000 de lei, mai mult decât dacă şi-ar fi izolat locuinţele pe cont propriu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite