Buzău: Au trăit din mila oamenilor şi tot din mila lor vor fi şi înmormântaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa l-a întâlnit pe moş la şcoală, cu câteva zile înainte să moară
Fetiţa l-a întâlnit pe moş la şcoală, cu câteva zile înainte să moară

Cei doi copii de 9 şi 12 ani din localitatea buzoiană Istriţa de Jos morţi pe 23 decembrie din cauze rămase încă necunoscute vor fi înmormântaţi abia pe 30 decembrie. Invăţătorul fetei a strâns deja banii necesari pentru înhumare dar anchetatorii nu au terminat cercetările.

Pentru localnicii din Istriţa de Jos Crăciunul parcă nici nu a fost anul acesta. Se gândeau cu toţii la cei doi copii care au murit cu zile.

Consiliarii de la Primărie şi învăţătorul fetei au făcut eforturi mari ca să strângă banii necesari pentru înmormântare şi au reuşit să adune 1100 de lei din sat, 500 de lei de la primărie şi încă 500 de lei de la o fundaţie care o sprijinea pe fată la concursurile la care participa.

"Trebuia să îi ridicăm pe 24 de la morgă dar în ultima clipă ne-au spus că mai au cercetări de făcut şi au zis că nu putem să îi luăm decât pe 29. Am strâns banii pentru că mama nu are niciun leu şi le-am cumpărat totul de la hăinuţe până la coşciug. Ne dă primăria o maşină să îi aducem şi îi depunem în biserică pentru că acasă nu are unde să îi ţină şi o să-i înmormântăm creştineşte pe 30 decembrie. Asta este, bieţii copii au trăit din mila oamenilor şi tot din mila lor am făcut rost de bani şi ca să îi băgăm în groapă", ne-a declarat cu lacrimi în ochi Cătălin Andrei, învăţătorul fetei.

Anchetatorii nu s-au exprimat deocamdată care sunt cauzele care au dus la moartea celor doi copii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite