Sculptori, campioni europeni: Au scos din nisip un melc de dimensiuni monumentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au ajuns campioni printr-o joacă de copii. Doi artişti români, Bogdan Lefter din Buzău şi Ciprian Ariciu din Constanţa au câştigat Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Sculptură în Nisip din Elveţia.

Bogdan Adrian Lefter a absolvit Universitatea de Artă din Bucureşti şi anul acesta a fost la a doua participare la Festivalul Internaţional de Sculptură în Nisip. Dacă anul trecut nu a fost foarte mulţumit de rezultat, anul acesta a făcut echipă cu prietenul său Ciprian Ariciu şi împreună au trimis un proiect care a fost selectat să participe la festival.

Apoi, a urmat partea cea mai grea, pentru că nu au găsit sponsori care să îi ajute măcar cu transportul. "Am încercat peste tot dar toată lumea ne spunea că nu sunt bani. Până la urmă, ne-am împrumutat ca să plecăm la festival", ne-a povestit Bogdan Lefter.


Odată ajunşi în Elveţia, a urmat munca cu nisipul. Mai întâi l-au compactat în cofraje după care au început să sculpteze. Au trudit opt zile, câte 12 ore pe zi, iar la final a ieşit o lucrare care a fost catalogată de juriu ca fiind cea mai realistă sculptură în nisip din Europa.

Opera lor s-a numit "Grăbeşte-te încet" şi reprezenta un personaj călare pe un melc. La sfârşitul celor opt zile de muncă, românii au primit marele premiu care a constat într-un trofeu şi două mii de franci elveţieni. "Pe 14 august a avut loc festivitatea de premiere şi a fost foarte emoţionant pentru că a cântat imnul României pentru noi", ne-a declarat Bogdan Lefter.


Odată cu câştigarea marelui premiu, echipa din România s-a calificat automat la Campionatul Mondial de Sculptură în Nisip, care va avea loc anul viitor la Washington.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite