Au leșinat pe capete, într-o fabrică de confecții

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile au fost trimise acasă
Femeile au fost trimise acasă

Incident de muncă la o societate de confecţii din muncipiul Râmnicu Sărat. Douăsprezece femei au ajuns la spital după ce au leşinat în timpul serviciului, din cauza căldurii acumulată în secţie. La faţa locului s-a deplasat o echipă de inspectori de la ITM Buzău pentru a cerceta circumstanţele în care s-a produs incidentul.


Iniţial nouă angajate au început să se plângă că nu mai pot suporta căldura apoi pur şi simplu au căzut din picioare. Ulterior încă trei femei au ajuns pe patul de spital. Ele spun că le-a venit rău din cauza căldurii insuportabile din secţia societăţii, unde temperaturile au depățit 40 de grade Celsius.

Cele 12 femei au fost aduse la spital cu o ambulanţă şi două echipaje de la SMURD Buzău. La spital s-au deplasat şi reprezentanţii societăţii care s-au interesat de starea femeilor internate. Deşi pe patul de spital au ajuns 12 femei, conducerea societăţii a încercat să minimalizeze incidentul.

La scurt timp după ce inspectorii ITM au ajuns în control la societatea de confecţii. Imediat, angajatelor li s-a dat drumul acasă, deoarece condițiile din halele de lucru erau insuportabile. În urma acestui incident, şefii ITM Buzău au demarat o anchetă pentru a vedea dacă angajatorul a respectat legislaţia prevăzută de codul muncii.

La Râmnicu Sărat termometrele au arătat astăzi în centrul oreşului temperaturi de 42 de grade la umbră.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite