Au început înscrierile în clasele întâi. Locurile la şcolile bune sunt deja ocupate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii care vor să îşi înscrie copiii la şcoală pot să depună cererile la unităţile de învăţământ pentru care optează. Perioada de preluare a dosarelor este 3 martie - 6 mai, urmând ca pe 7 mai să fie afişate listele finale.

Cele mai căutate şcoli buzoiene sunt numărul 15, 11 şi 1, respectiv Liceul Pedagogic. Numai că la acest unităţi de învăţământ dosarele au fost depuse încă de anul trecut, iar locurile disponibile nu sunt foarte multe. Graba părinţilor se explică prin faptul că majoritatea vrea ca micuţii să înveţe la şcoli cu renume şi mai puţin la cele aflate aproape de casă.

„Părinţii s-au interesat încă de anul trecut de locurile în clasa întâi şi deja am primit 105 dosare pentru anul şcolar 2011- 2012. În fiecare an avem multe solicitări şi asta dovedeşte că şcoala este foarte bună, cu renume, iar elevii noştri obţin rezultate foarte bune la concursurile la care merg”, ne-a spus Aurelia Ignătescu, directorul adjunct al Şcolii numărul 15 „George Emil Palade”.

În topul preferinţelor părinţilor sunt şi şcolile step by step, unde elevii petrec aproape opt ore, timp în care participă la cursuri, îşi fac temele şi servesc masa. La cele două şcoli din municipiu, Liceul Pedagogic şi şcoala numărul 11, care au astfel de program cererile au început să curgă şi pentru anul şcolar 2012- 2013.

„Pot să spun că acum aproape toate locurile sunt ocupate la toate cele patru clase, mai avem şi o problemă în sensul că până anul acesta fiecare clasă avea 30 de elevi, iar din anul şcolar viitor vor fi doar 25 de elevi. Avem şi părinţi care s-au interesat pentru anul şcolar care va începe în 2012, sunt cereri pentru acest an depuse încă de acum trei ani”, ne-a declarat Constatin Coman, directorul Liceului Pedagogic „Spiru Haret”.

Potrivit legii, şcolile sunt obligate să primească toţi bobocii arondaţi prin domiciliu şi abia după, în limita locurilor rămase, pe cei din alte cartiere.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite