Au furat cablurile de alimentare a staţiilor de irigat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii efectuează cercetări
Polițiștii efectuează cercetări

Trei tineri din Poşta Câlnău au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei 1 Mărăcineni la puţin timp după ce au furat cablul de medie tensiune care alimenta de la reţeaua de electricitate câteva pompe pentru irigaţii. Hoţii au ajuns în atenţia poliţiştilor la un filtru pe linie rutieră.

În timp ce acţiona pe raza comunei Poşta Câlnău, un echipaj din cadrul Secţiei 1 de poliţie rurală Mărăcineni a oprit azi-noapte pentru control două autovehicule cu numere de Buzău conduse de doi localnici în vârstă de 23 şi 24 de ani, şoferul de 24 de ani fiind însoţit de un consătean în vârstă de 19 ani.

Poliţiştii au găsit în cele două autovehicule mai multe cabluri din aluminiu, asemănător celui de la reţeaua de medie tensiune, în portbagaje fiind găsite mai multe unelte, respectiv trei ciocane tip baros, o rangă din fier şi o foarfecă tip „gură de lup”,  ce ar fi putut fi folosite la comiterea de infracţiuni.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, după lăsarea întunericului, cei trei tineri au mers în extravilanul satului Potârnicheşti, în zona canalului de irigaţii ce aparţine Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare - Sucursala Buzău unde, cu ajutorul ciocanelor tip baros au distrus la bază şi doborât şase stâlpi din beton, sustrăgând apoi cablurile din aluminiu aferente acestora -  aproximativ 750 de metri, respectiv 387 de kilograme.

Cablurile furate au fost recuperate de poliţişti şi predate unui reprezentant al societăţii păgubite. Poliţiştii Secţiei 1 de poliţie rurală Mărăcineni au început urmărirea penală împotriva celor trei suspecţi şi i-au reţinut pentru 24 de ore.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite