Atenţie, şoferi! E 85 are cel puţin şase tronsoane „mortale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragicul accident produs ieri lângă Zărneşti a readus în actualitate problemele din cele şase "zone ale morţii", unde au loc frecvent accidente rutiere. Pentru a reduce numărul accidentelor pe E 85 în sectorul din judeţul Buzău, Serviciul Rutier a solicitat administratorului drumului să monteze în cele şase puncte separatoare de sens.

Trei astfel de tronsoane generatoare de accidente sunt în sudul judeţului, iar celelalte trei, spre Râmnicu Sărat. Primul punct riscant este cuprins între kilometrii 71 şi 73, limita cu judeţul Ialomiţa. Urmează porţiunea cuprinsă între kilometrii 76 şi 77, la Căldăruşanca, şi intersecţia de la Hanul lui Ţintă, situată între kilometrii 106 şi 107, unde , spre deosebire de celelalte locuri, neacordarea priorităţii este principala cauză a tragediilor rutiere.

La nord de municipiul Buzău, primul tronson periculos este semnalat între kilometrii 130 şi 131, la Zărneşti, porţiune de drum unde în această vară au fost înregistrate de radar viteze record, de 216 şi respectiv 201 kilometri pe oră. Ultimul accident cumplit în această zonă s-a produs chiar ieri, soldat cu trei morţi. Citeşte şi: Trei persoane au murit şi alte două sunt în stare gravă în urma unui accident rutier produs lângă Buzău

O altă porţiune vulnerabilă este între kilometrii 136 şi 138, la Grebănu, unde un drum pentru căruţe şi tractoare se intersectează cu Europeanul. La limita judeţului Buzău, cu Vrancea, între kilometrii 148 şi 149, s-au produs de asemenea numeroase accidente grave, patru fiind înregistrate numai anul acesta.

„Drumul European 85 a fost proiectat prost, pentru că acostamentul lărgit se confundă cu banda de circulaţie, când de fapt, în realitate, este o singură bandă. Depăşirile se fac de cele mai multe ori pe contrasens pentru că nu este loc suficient şi aşa apar riscuri. De asemenea, spre Râmnicu Sărat drumul este drept, într-o uşoară pantă, şi îmbie la viteză şi depăşiri”, ne-a declarat Cornel Florea, pilot de curse auto şi specialist Autoritatea Rutieră Română.

Pentru a reduce riscul de producere a accidentelor, poliţiştii cer amenajări suplimentare ale drumului în cele şase puncte vulnerabile. „Orice şofer vede cât de multe cruci sunt în aceste puncte. Am solicitat Companiei de Drumuri să monteze aici separatoare de sens care să-i tempereze pe şoferii care se angajează în depăşiri sau chiar întorc pe linie continuă”, a declarat comisarul şef, Vasile Nicolae, şeful Poliţiei Rutiere Buzău.

Proiectul, care ar necesita o investiţie de peste 5.000.000 lei, nu va avea finalitate anul acesta. „Conform calculelor, ar fi nevoie de opt kilometri de elemente iar un parapet din beton, tip New Jersey, costă 140 de lei. Ar fi nevoie de o sumă foarte mare şi probabil o să mi se spună, la constituirea bugetului, să alegem între separatoare şi plombări”, ne-a declarat Leon Velicu, şef secţie Drumuri Naţionale Buzău.

CITIŢI detalii despre câteva dintre nenorocirile din acest an de pe E 85:

Grav accident între Urziceni şi Buzău: trei morţi şi patru răniţi

Carnagiu pe E85, în care au murit doi copii şi mama lor

Două accidente, în acelaşi loc, la distanţă de o zi între ele. Patru vieţi au fost curmate

VIDEO / Tragedie pe E 85: Doi morţi şi 14 răniţi într-un accident rutier

Drumul European 85 s-a transformat în pistă pentru curse auto

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite