Buzău: Ţeapă de la propria Asociaţie de Proprietari! Cine nu-şi citeşte apometrele, plăteşte înzecit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele Asociaţii de Proprietari îşi ţepuiesc proprii membri imediat cum au ocazia să-i încadreze la consum pauşal. Buzoienii care nu sunt găsiţi acasă atunci când reprezentanţii unor asociaţii citesc contoarele de apă sunt nevoiţi să plătească mult peste ce au consumat, iar ulterior le este refuzată reclacularea.

Chiar dacă ai apometre, nu mereu plăteşti doar cât consumi. O demonstrează şi practicile din Asociaţiile de Proprietari care uneori îşi fac regulile cum vor. O cititoare ni s-a plâns că în luna mai nu a fost găsită la domiciliu pentru a i se citi consumul de apă, motiv pentru care i s-a impus consumul la pauşal, care este de şase metri cubi de apă rece de persoană şi patru metri cubi de apă caldă de persoană.

Până aici nimic ieşit în comun, mai ales că sunt şi proprietari care preferă să nu îşi dea consumul real în cazul în care cantitatea de apă consumată este mai mare de şase metri cubi.


Buzoianca Tatiana Roscot, din cartierul Unirii, spune că lunar împreună cu soţul nu cosuma mai mult de 4-5 metri cubi de apă şi pe luna mai s-a trezit cu un consum de patru ori mai mare. „Nu am fost acasă atunci când s-au citit apometrele şi, când s-a afişat lista de plată de la asociaţie, am văzut că mi s-a estimat un consum de vreo 15 metri cubi, adică am avut pauşal la care s-au adăugat şi diferenţele de apă de la bloc. Am cerut explicaţii la asociaţie şi mi s-a spus că trebuie să plătesc suma respectivă. Plus că luna viitoare, când se vor citi apometrele, chiar dacă contorul va indica mai puţin decât au pus ei la pauşal, nu vor face recalculare, nu vor scădea diferenţa. Vor fi nişte bani daţi în plus pe care nu îi recuperez niciodată", se plânge Tatiana Roscot.


Reprezentanţii asociaţiei de proprietari numărul 3 - PT 11 spun că nu fac altceva decât să respecte o hotărâre a Adunării Generale. „Nu a fost găsită să i se citească apometrele, a fost încadrată la consumul pauşal. Nu are cum luna viitoare consumul real să fie scăzut din acesta, chiar dacă este mai mic decât pauşalul, pentru recalculare. Se vor citi apometrele şi cât a consumat, atât va plăti", explică Emilian Teodor, preşedintele asociaţiei.

UAP contrazice

Pe de altă parte, Uniunea Asociaţiilor de Proprietari (UAP) afirmă că Tatiana Roscot trebuie să recupereze o parte din suma plătită scăzând consumul real din cel pauşal. "Dacă nu a fost găsită acasă, aceasta este regula, se bagă consumul la pauşal. Dar ulterior, în următoarea lună când se citeşte consumul de apă, trebuie să se regleze, practic să scadă din pauşal pe cel real", a precizat Constantin Ionescu, vicepreşedintele UAP Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite