Asiaticii vor să bage zeci de milioane de euro în economia buzoiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza nu-i sperie chiar atât de tare pe investitorii chinezi care iau în calcul investiţii masive pe piaţa buzoiană. Grupul de firme United Electric Industry intenţionează să producă la Pârscov componente pentru centralele eoliene

Economia judeţului Buzău ar putea prinde aripi anul viitor dacă planurile chinezilor de la grupul de firme United Electric Industry se vor concretiza în amenajarea unui nou parc industrial pentru componentele centralelor eoliene.

Important este că asiaticii au în vizor parcul industrial din comuna Pârscov, unde au investit până acum nu mai puţin de  200 de milioane de euro în mai multe domenii ca: asamblarea  de electrocasnice, ţigarete , prelucrarea lemnului, activităţi de construcţii şi textile. “Avem multe discuţii să aducem investiţii masive la Buzău. Afaceriştii chinezi şi-au propus să investească în parcurile eoliene din România pentru o capacitate de producţie peste 500 de MW. De aici apar investiţiile auxiliare pentru producerea acestor echipamente. Pentru aceasta vrem să mărim parcul insustrial de la Pârscov şi mai investim aici încă 50 de milioane de euro anul viitor. Totuşi, avem o problemă care ţine de infrastructura slabă”, a declarat Jack Go, managerul firmei SC United Electric

Chinezii sunt optimişti şi afirmă că şi pe perioada crizei încă mai există multe oportunităţi pentru afaceri la Buzău. “Cel mai important lucru este să căutăm bune oportunităţi care sunt acum pe piaţa românească. Credem că de anul viitor situaţia piaţei se va schimba în bine, ceea ce ne face să investim cu 20 la sută mai mult decât anul acesta”, a declarat Li Ho Mey, directorul economic  al firmei FJ Internaţional societate din cadrul holdingului cu capital chinez SC United Electric.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală confirmă faptul că afaceriştii chinezi sunt interesaţi de piaţa locală. “În momentul de faţă sunt două societăţi din China care caută locuri pentru investiţii la nivelul municipiului. Noi îi aşteptăm cu mai multe facilităţi, ca de exemplu punerea la dispoziţie de terenuri  şi apoi  dezvoltarea utilităţilor care ţin de investiţie. Trebuie să vă spun că cei investesc peste 500 de mii de euro la Buzău sunt scutiţi pentru trei ani de la plata impozitelor pe clădiri şi pe teren”, a declarat primarul Boşcodeală.

Investitorii chinezi au creat până acum în comuna Pârscov peste  500 de locuri de muncă şi au asfaltat un drum comunal de 1 kilometru.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite