Asfaltul din faţa porţii, agent imobiliar pentru cartierul Poştă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Poştei
Strada Poştei

Veste bună pentru localnicii din cartierul Poştă, considerat vatra oraşului: zona devine atractivă pentru cumpărătorii de case la curte. O spun agenţii imobiliari din Buzău care au constatat că, după asfaltarea străzilor şi trotuarelor, au apărut cererile şi ofertele pentru proprietăţi din acest cartier.

Peste zece mii de buzoieni locuiesc în cartierul Poştă, cel mai vechi din municipiu. În perioada interbelică, străzile erau pavate cu piatră cubică iar în primii ani ai epocii socialiste acestea erau acoperite cu un strat de asfalt. În ultimii 30 de ani, însă, drumurile din Poştă păreau nişte uliţe de ţară, fără asfalt, trotuare, şi canalizare.

„Am avut un vecin care a ţinut un anunţ la ziar vreo doi ani iar când a vândut-o a luat jumătate din cât a cerut la început. Dacă venea careva să cumpere, îţi cerea să laşi mult la preţ din cauza condiţiilor”, Viorel Grigorescu, localnic din Poştă.

În 2008, pe durata a numai trei luni, firma Strabag a asfaltat zece străzi principale şi secundare, cu o lungime totală de 3,72 kilometri. Pentru a se achita faţă de firma constructoare, Consiliul Local a împrumutat din bănci suma de şase milioane de lei.

De câteva luni, cartierul Poştă este prezent în paginile cu anunţuri de mică publicitate. „Dacă înainte nu se tranzacţionau casele din Poştă, acum avem destule case la vânzare, la preţuri ce variază în jurul a 50.000, chiar 60.000 de euro. Important e că se gîăsesc clienţi pentru ele”, ne-a declarat Cătălin Stan, de la Agenţia Consentino. 


Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite