Artiștii plastici buzoieni se vor reuni în cadrul evenimentului „Măgura, pietre însuflețite”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabăra de la Măgura ar putea deveni staţia-pilot a taberelor de sculptură în aer liber din România
Tabăra de la Măgura ar putea deveni staţia-pilot a taberelor de sculptură în aer liber din România

Asociația Pro Eurocult organizează, de astăzi până duminică, septembrie, a IV-a ediție a evenimentului “Măgura, pietre însuflețite”, proiect coordonat de Monica Dogaru și Sonia Cristina Stan.

În prima zi a manifestării se va desfăşura o dezbatere privind soarta taberelor de sculptură în aer liber din România nu numai a celei de la Măgura. Vor fi fotografiate şi filmate operele din întregul spaţiu expoziţional printr-o vizită interactivă.

A doua zi, manifestarea va cuprinde un workshop pentru elevii Liceului de Artă „Margareta Sterian” Buzău, coordonat de artistul plastic Valeriu Sușnea și de sculptorul Sava Stoianov.

Proiectul vrea să reaşeze Tabăra de sculptură Măgura în conceptul ei originar. „Ne dorim ca Măgura să devină staţia-pilot a taberelor de sculptură în aer liber din România, oferind un model de prezentare şi introducere în circuitul cultural şi turistic. Ajuns la a IV-a ediție proiectul  <Măgura, pietre însuflețite> vom încerca să impunem tradiția cu ediții viitoare, care vor cuprinde simpozioane, dezbateri, omagieri ale sculptorilor români care au lucrări la Măgura”, a precizat Monica Dogaru, una dintre coordonatoarele proiectului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite