Armele vor amuţi în poligonul de la Mărăcineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai probabil, din toamna acestui an, militarii din unităţile Garnizoanei Buzău vor executa trageri într-un poligon nou. Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a admis cererea autorităţilor locale de a strămuta poligonul în afara comunei, pentru a permite dezvoltarea imobiliară a localităţii.

„Vom dispune mutarea poligonului pe o altă locaţie, identificată de autorităţile de acolo, care ne pun la dispoziţie un alt teren", a declarat ministrul Gabriel Oprea, care a vizitat zilele trecute judeţul Buzău. A doua zi, după vizită, o comisie militară de la minister a sosit la Mărăcineni, pentru a analiza noul amplasament propus de primărie.


„Pentru schimbul cu Armata avem pregătite 28 de hectare lângă punctul Pătraşcu, mai aproape de oraş decât vechiul poligon. Se intră de pe Drumul European, pe lângă pădurea de salcâmi de la podul Gura Câlnău. Aici este o movilă de pământ pe care o vom nivela, apoi vom face racordările la apă şi curent, pentru punctul de control pe care îl vom construi. Vom mai amenaja şi puncte de pază la extremităţi", a declarat Constantin Dumitru, primarul comunei Mărăcineni.


Primul gospodar din Mărăcineni vrea ca schimbul de teren să se facă în următoarele trei luni, pentru a prinde noul teren în planul de dezvoltare urbanistică.


„Am contactat deja cadastriştii care urmează să ne facă măsurătorile şi putem spune că am făcut primul pas în acest demers"
, a spus primarul din Mărăcineni.


Militarii buzoieni, cei care se obişnuiseră să execute tragerile în vechiul poligon, spun că se vor conforma deciziilor sosite de la Bucureşti.
„La Buzău se ştie doar punctul de vedere al domnului ministru, însă deocamdată nu ştim un răspuns al comisiei de la Bucureşti, care a verificat terenul propus de autorităţile din Mărăcineni", a spus locotenent colonelul Dragoş Axinia, de la unitatea care administrează poligonul militar.
Autorităţile din Mărăcineni au solicitat strămutarea poligonului pentru a putea construi pe terenul dobândit un cartier cu 400 de case.


Poligon vechi de jumătate de secol


Actualul poligon de la Mărăcineni a împlinit anul acesta o jumătate de secol de la înfiinţare. „Este destinat tragerilor cu armamentul de infanterie. Terenul are o suprafaţă de aproximativ 28 de hectare şi este în administrarea Ministerului Apărării Naţionale din anul 1960", a precizat lt. col. Dragoş Axinia.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite