Armata nu dispune de vehicule şenilate pentru intervenţii în zonele izolate de viscol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O Volă se luptă cu zăpada viscolită
O Volă se luptă cu zăpada viscolită

Prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu, a solicitat locţiitorului comandantului garnizoanei din Buzău, generalul de flotilă aeriană Liviu Burhală, intervenţia unor vehicule şenilate pentru accesul în zonele izolate de viscol în care se află blocate sute de maşini, informează Adevărul.

La solicitarea mea, generalul Liviu Burhală s-a oferit să ne ajute cu camioane şi cu oameni pentru că armata se pare că nu are în dotare niciun vehicul cu şenile care să poată interveni în aceste zone izolate de viscol”, a declarat prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu.

Pe de altă parte militarii spun că deşi nu dispun de tanchete sau de vehicule cu şenile pot interveni cu autocamioane cu tracţiune integrală. “Nu avem in dotare tehinca senilate la garnizoana din Buzău dar armata poate pune la dispozitie autocamioane cu tracţiune 6 ori  6“, a declarat pentru Adevărul purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operaţional Întrunit, maiorul Romeo Feraru.

La Buzău, drumarii ajutaţi de zeci de jandarmi şi poliţişti fac eforturi disperate pentru a debloca DN1B către Ploieşti şi porţiunea de pe DN 2 E85, la intrarea în judeţ pe o distanţă de aproximativ 4 kilometri, unde sunt maşini ce aşteaptă deblocarea drumului între kilometrii 68 şi 74, stratul de zăpadă fiind de aproximativ un metru, în dreptul autovehiculelor.



Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite