Buzău: Un enoriaş din zece a avut nevoie de îngrijiri medicale, la Arhiepiscopie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzău: Un enoriaş din zece a avut nevoie de îngrijiri medicale, la Arhiepiscopie
Buzău: Un enoriaş din zece a avut nevoie de îngrijiri medicale, la Arhiepiscopie

Potrivit unui bilanţ al Crucii Roşii, peste 700 de persoane dintre cele care au participat la sfinţirea Catedralei Arhiepiscopale din Buzău au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea voluntarilor Crucii Roşii şi de la echipajele de la Salvare şi SMURD.


Oboseala, lipsa hranei şi a apei dar şi aglomeraţia au făcut sute de victime, ieri, printre cei 7 mii de enoriaşi din Buzău şi Vrancea, care au aşteptat din zorii zilei să intre în altarul noului lăcaş. Jandarmii au avut şi rolul de a scoate din mulţime, pe deasupra celorlalţi, persoanele răpuse de lipotimii sau căderi de calciu.

Aproape 20 de voluntari ai Crucii Roşii i-au îngrijit pe bolnavi şi au trimis cazurile mai grave la Ambulanţă şi SMURD. „La faţa locului am avut un medic, trei asistenţi şi 14 elevi care abia au absolvit cursurile de prim-ajutor şi care s-au descurcat foarte bine. Persoanele pe care jandarmii le scoteau din mulţime le-am aşezat pe scaunele de lângă zidul Episcopiei, le-al dat apă sau calmante, iar pe cei care păreau mai grav, i-am trimis la ambulanţă. Am avut pacienţi de 9 ani, până la 80 de ani”, ne-a declarat Gina Stan, purtător de cuvânt al Crucii Roşii Buzău.

Serviciul de Ambulanţă a fost prezent la eveniment cu două echipaje mobile, care au oferit primul ajutor unui număr de nouă pacienţi, până la ora 19. „Am avut foarte mulţi cardiaci cu probleme. A ajuns la ambulanţă un tânăr de 20 de ani care băuse foarte multă cafea. Un altul de 33 de ani, din Râmnicelu, a avut hipoglicemi, probabil pentru că nu mâncase. Au fost oameni cu diabet zaharat care nu âşi luaseră medicamentele”, ne-a pus Maria Stanciu, asistentă şefă la Serviciul de Ambulanţă.

Trei dintre enoriaşii de la sfinţirea catedralei au fost transportaţi la spitalul judeţean, deoarece prezentau simptome specifice infarctului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite