Buzău: Şapte mii de pelerini, aşteptaţi duminică la sfinţirea Catedralei Arhiepiscopale din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzău: Şapte mii de pelerini, aşteptaţi duminică la sfinţirea Catedralei Arhiepiscopale din Buzău
Buzău: Şapte mii de pelerini, aşteptaţi duminică la sfinţirea Catedralei Arhiepiscopale din Buzău

Autorităţile promit măsuri drastice pentru asigurarea ordinii publice.

Buzăul va fi luat cu asalt, duminică, de peste 7 mii de persoane din judeţele Buzău şi Vrancea, pentru a asista la slujba de sfinţire a noii Catedrale Episcopale cu hramul „Înălţarea Domnului” şi de ridicare a Episcopiei la rang de Arhiepiscopie.

 Autorităţile se aşteaptă la o afluenţă mare de credincioşi şi, pentru a preveni comiterea de fapte antisociale şi pentru a  asigura fluenţa traficului rutier în zonă, va fi constituit un dispozitiv de siguranţă publică format din poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti comunitari.

Pentru că în apropierea Episcopiei sunt parcate numeroase autovehicule ce aparţin locatarilor din zonă, în perioada premergătoare se vor lua măsuri de informare a cetăţenilor în vederea parcării autovehiculelor în alte locuri.
Dispozitivul de siguranţă rutieră va restricţiona duminică, începând cu ora zero, traficul rutier şi nu va permite staţionarea autovehiculelor pe strada Obor, strada Unirii - Zidul Episcopiei şi în intersecţia Pomul Verde.

Poliţiştii vor acţiona în dispozitive de blocare, dirijare şi fluidizare a traficului şi nu vor permite accesul în zonă, cu excepţia autovehiculelor oficiale. Totodată, a fost constituit un dispozitiv care va dirija şi va asigura însoţirea spre locurile de parcare anume stabilite a autocarelor sau a autobuzelor care îi aduc pe credincioşi la slujba de sfinţire.

Pe timpul desfăşurării festivităţii religioase, jandarmii vor organiza dispozitive de blocare a accesului pietonal către Episcopie şi noua Catedrala Arhiepiscopală şi activităţi de asigurare a ordinii publice şi îndrumare a pelerinilor pe traseul stabilit şi delimitat cu garduri metalice pentru trecerea prin Altarul Catedralei.

Potrivit autorităţilor, accesul pe Aleea Episcopiei, de la Troiţă până la poarta Episcopiei, este permis doar clericilor, în curtea noii Catedrale, nu va fi permis accesul pelerinilor iar pelerinii trebuie să urmeze culoarul de garduri şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine pe tot traseul de deplasare către Altarul noii Catedrale. De asemenea, accesul pe culoarul către Altar se va face în grupuri de 20, 30 de persoane.   
 
În zonă vor mai fi prezente echipaje ale Crucii Roşii, SMURD şi maşini ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite