Aproape o mie de buzoieni vor rămâne şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rândurile şomerilor vor fi îngroşate în această iarnă
Rândurile şomerilor vor fi îngroşate în această iarnă

Veşti proaste pentru angajaţii a zece societăţi comerciale din Buzău, care au anunţat concedieri pentru următoarele şase luni. Pentru că pe timpul iernii volumul de muncă se diminuează, acestea vor concedia o bună parte din personalul angajat.

În total, 919 buzoieni vor rămâne şomeri în perioada noiembrie- martie. Cei mai mulţi disponibilizaţi sunt de la firma de construcţii Concas, care din totalul de 346 de angajaţi, va rămâne doar cu 46, urmată de Conprif S.A. care va trimite în şomaj toţi angajaţii, numărul acestora ridicându-se la 228.


„Hidroconstrucţia Siriu va disponibiliza treptat din personalul angajat: în noiembrie 82 de oameni, în decembrie 50, 100 în ianuarie, 40 în februarie şi 20 în martie. Şi societăţi care au sediul la Bucureşti, dar cu puncte de lucru la Buzău, vor face disponibilizări. De exemplu Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva şi Ursus Breweriers vor disponibiliza câte 34 de oameni", ne-a declarat Valeriu Dimciu, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Buzău.

O altă societate care va trimite în şomaj în noiembrie 113 angajaţi este şi Concifor SA.

Câteva posturi libere

Cei 919 oameni care îşi vor pierde locul de muncă nu au prea multe oferte de slujbe din partea altor firme. De exemplu în această lună angajatorii pun la dispoziţia buzoienilor doar 160 de posturi.

„Majoritatea locurilor de muncă sunt în domeniul confecţiilor atât pentru muncitori calificaţi, cât şi necalificaţi. Posturi disponibile sunt şi în domeniul construcţiilor şi de asemenea se mai caută şi merceologi, dealeri de telefonie mobilă sau ingineri în construcţii", a mai adăugat directorul AJOFM.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite