Aproape 600 de absolvenţi au promovat bac-ul de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.500 de candidaţi înscrişi la examenul de maturitate din septembrie au stat ieri cu sufletul la gură până au aflat rezultatele obţinute la bacalaureat. Examenul s-a încheiat vineri cu proba la alegere şi s-a desfăşurat în trei centre de examene, două în Buzău şi unul în Râmnicu Sărat.

La sesiunea din toamnă s-au înscris 1680 de absolvenţi de liceu, însă la examen s-au prezentat doar 1509. Dintre aceştia au fost declaraţi admişi 584, după ce au obţinut medii peste şase, ceea ce înseamnă o promovabilitate de 38,70 procente.


Nota cea mai mare din această sesiune a fost de 8,58, obţinută de Mariana Aldea, o elevă a Liceului Teoretic din Pogoanele. Majoritatea mediilor primite de către absolvenţii de liceu, peste 400, au fost cuprinse între 6 şi 7.


"Am obţinut media 6,83 dar sun fericită că am reuşit să iau bacul. Acum nici nu mă mai intresează media, bine că l-am luat.Acummă interesează să văd la ce facultăţi mai sunt locuri", ne-a declarat Ştefania, o elevă care a dat bacalaureatul în toamnă.


Cei care nu au fost mulţumiţi de rezultatele aflate au avut ieri la dispoziţie patru ore, timp în care au putut depune contestaţiile.


"Ieri, elevii nemulţumiţi de rezultate sau care s-au considerat nedreptăţiţi au depus contestaţii. Până la ora limită, 365 de elevi au depus contestaţii la notele primite", ne-a declarat Mariana Davidescu, inspector general adjunct.


Aşa cum ne-am obişnuit deja probele la materiile exacte le-au dat elevilor cele mai multe bătăi de cap. Cel mai mare număr de contestaţii s-au depus la matematică şi fizică iar pe 9 septembrie elevii urmează să primească rezultatele finale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite