Aproape 1.400 de bebeluşi vor fi vaccinaţi săptămâna viitoare. Dozele de vaccin împotriva tuberculozei au ajuns în depozitele DSP Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă din luna februarie, mii de bebeluşi din Buzău nu şi-au primit vaccinul împotriva tuberculozei, cel care trebuia făcută încă din maternitate. Direcţia de Sănătate Publică a primit deja aproximativ 2.400 de doze de vaccin, care luni şi marţi vor fi distribuite către medicii de familie din judeţ.

După cinci luni de aşteptare, cei peste 1.400 de micuţi rămaşi nevaccinaţi vor putea fi în sfârşit imunizaţi începând cu 7 iulie. Înainte de vaccinare, medicii de familie vor fi instruiţi de către specialiştii DSP pentru că vaccinul împotriva tuberculozei se face de regulă în Maternitatea Buzău, nu de către medicii de familie.

În cele cinci luni de aşteptare, sute de părinţi au mers deja la farmacie de unde şi-au achiziţionat singuri contra unor sume cuprinse între 200 şi 300 de lei doza de vaccin necesară imunizării copiilor.

Doza care va fi administrată bebeluşilor conţine un preparat utilizat pentru profilaxia tuberculozei şi se administrează nou-născuţilor încă din maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii şi este gratuit. Acesta nu a mai fost produs în România încă din luna februarie când Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Cantacuzino din Bucureşti nu a mai primit autorizaţie de producţie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite