Apel umanitar pentru o operaţie complicată de înlocuire a aortei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Statachi
Mihaela Statachi

Mihaela Statachi, o tânără în vârstă de 35 de ani, are nevoie urgent de 35.000 de euro pentru o intervenţie chirurgicală de înlocuire completă a aortei displazice şi reimplantarea arterelor viscerale.

Într-o scrisoare pe care ne-a adresat-o, Mihaela explică situaţia disperată în care se află.

“Sunt o persoană tânără, plină de viaţă şi speranţe şi cu o construcţie fizică aparent normală. Totul ar fi fost bine, dacă nu m-aş fi lovit de o problemă de sănătate extrem de rară, care îmi pune viaţa în pericol.

(…) Din copilărie am avut probleme de sănătate, dar de fiecare dată plecam de la spital cu un alt diagnostic. Durerile abdominale erau cele mai persistente. În 2005, la 30 de ani, am ajuns la domnul profesor doctor Oproiu. După multe investigaţii a rezultat că mă confrunt cu probleme cardiovasculare. Era o noua pistă. După nici 7 zile am ajuns iarăşi la spital, de data aceasta la Spitalul Fundeni, cu subocluzie intestinală. Am început alte investigaţii şi mi s-a spus că m-am născut cu o malformaţie la aorta abdominal, care la mine are diametrul de doar 7 milimetri, în loc de 20 de milimetri, cât ar fi normal. Din cauza acestei malformaţii organele interne nu sunt irigate suficient.

(…) Diagnosticul doctorilor a fost destul de dur: aorta complet displazică, cu anevrism de aortă toracică de 4 centimetri, cu aorta abdominala hipoplazică, ischemie cronică de artere viscerale. Mi-au recomandat înlocuirea completă a aortei şi reimplantarea arterelor viscerale.

Un nou-născut care prezintă această malformaţie la naştere nu trăieşte decât un an de zile. Părerea medicilor din România şi Europa este că viaţa mea este în permanenţă în pericol şi de aceea se recomandă o intervenţie chirurgicală”.

Date fiind complexitatea intervenţiei chirurgicale şi riscul operator, se recomandă chirurgia într-un centru internaţional specializat în acest tip de intervenţii, operatia costând 35.000 de euro.

CONT MONEDA RON 
RO75 RNCB 026703652 9000001

CONT MONEDA EURO 
RO48RNCB0267036529000002


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite