Apă curată doar pe sprânceană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii au înlocuit conducta de apă care alimentează sediul IPJ
Muncitorii au înlocuit conducta de apă care alimentează sediul IPJ

La intrarea în cartierul Micro III se înlocuieşte conducta de apă potabilă, dar cei care vor scăpa de mizeria de la robinete nu sunt locuitorii cartierului, ci un grup restrâns consumatori.

Compania de Apă a dorit să îi scutescă de neplăceri pe abonaţi şi a schimbat reţeaua de distribuţie veche şi ruginită cu una nouă dintr-un material plastic. Beneficiarii nu sunt însă consumatorii obişnuiţi ci unii cu staut aparte, pentru că investiţia vizează doar sediul Inspectoratului de Poliţie, alte câteva spaţii administrative şi câţiva locuitori ai caselor din zonă. „Ţevile erau vechi şi se spărgeau mai tot timpul, fiind nevoie de intervenţii. Se înlocuieşte conducta de distribuţie pe strada Chiristigii, dar nu şi cea la care sunt racordate blocurile” ne-a declarat Dumitru Cristea, directorul operaţional al Companiei de Apă Buzău.

Soluţie din import în loc de ţevi noi

Pentru că nu au fost bani decât pentru aproximativ 500 de metri de ţeavă, adică fix conducta care duce la sediul Poliţiei, cei care stau la blocurile de pe strada Chiristigii ca şi cei din tot cartierul Micro III se vor mulţumi în continuare cu apa de o calitate îndoielnică ce le este furnizată prin conducte ruginite. Acestora din urmă Compania de Apă le promite doar o cârpeală cu o soluţie minune importată din Germania, aflată în fază de experiment, care ar trebui să izoleze ţevile pe interior. Nici pe viitor nu există planuri de înlocuire a reţelei de apă din zonă, care este printre cele mai vechi din oraş.      

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite