Anul transformărilor: Se promit străzi ca-n palmă şi cartiere modernizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se promit sensuri giratorii noi şi străzi ca în palmă. Majoritatea investiţiilor în infrastructură, anunţate să înceapă anul acesta, vor fi acoperite în mare parte din fonduri europene. Dacă promisiunile autorităţilor s-ar adeveri, Buzăul ar trebui să aibă până la sfârşitul anului zeci de străzi ca-n palmă, încă un parc modernizat şi deschiderea şantierului de reabilitare a centrului istoric.

Compartimentul tehnic al Primăriei are pentru anul acesta în lucru un dosar consistent, cu proiecte de infrastructură care ar schimba în bine faţa oraşului.

„În primul rând, avem planul de reabilitare a străzilor din municipiu. A fost aprobat studiul de fezabilitate şi urmează să lucrăm la caietul de sarcini şi scoaterea la licitaţie a primului pachet de 74 de străzi. Dacă totul funcţionează cum am dori, lucrările o să înceapă la sfârşitul primăverii", declară Gabriel Baltă, director tehnic în Primărie.

Peste 13 milioane de euro vor intra în reabilitarea acestor străzi. „Firma câştigătoare va investi dintr-un buget propriu, iar primăria va returna banii în decurs de 20 de ani", a declarat primarul Constantin Boşcodeală.

Un alt amplu proiect care va demara în 2011 va fi susţinut financiar din fonduri europene. Peste 16 milioane de euro sunt pe cale să ajungă în vistieria municipalităţii, pentru finanţarea programului de modernizare a zonei de sud-est a oraşului, ce include cartierele Marghiloman şi Mihai Viteazul.

„Proiectul include asfaltarea străzilor din Mihai Viteazul, reabilitarea vilei Marghiloman, montarea de camere de supraveghere în intersecţii şi reabilitarea a 25 de staţii de autobuz din Micro 5, Marghiloman şi Mihai Viteazul. Staţiile vor avea refugiu acoperit, cu un infochioşc", menţionează directorul tehnic din Primărie.

După ce anul trecut Primăria a investit 150.000 în refacerea parcului de la Haşdeu, anul acesta atenţia celor de la urbanism se va îndrepta spre părculeţul din intersecţia de la gară. Vor mai fi investiţii în refacerea iluminatului public pe Şoseaua Brăilei, Zona Industrială şi podul de la Metalurgica.
Totodată, în Bariera Ploieşti se conturează transformarea intersecţiei semaforizate în sens giratoriu şi amenajarea altuia nou la coborârea de pe podul Drăgaica.

„Sensul din Bariera Ploieşti ar trebui realizat în colaborare cu investitorul anunţat aici, Kaufland. Dacă ei amenajează giratoriul din intersecţie, noi o să îl facem pe cel de la pod", spune Gabi Baltă.

Un alt sens giratoriu va apărea în zona Verguleasa, pe şoseaua Brăilei. Acesta va fluidiza traficul auto pe drumul naţional, în dreptul viitorului abator de păsări, de unde se estimează că vor pleca zilnic cel puţin 100 de maşini.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite