Anul acesta vom avea pe masa de Paşte legume din import

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest an buzoienii vor pune pe masa de Paşte mai mult legume aduse din alte ţări. Din cauză că Învierea Domnului se sărbătoreşte destul de devreme, legumele din solariile buzoienilor nu au apucat să se coacă. Însă pofta mare şi dorinţa de a avea o masă bogată de Paşte îi va determina pe buzoieni să cumpere roşii sau castraveţi aduşi din Turcia sau Spania.

"Mai cumpăr câte un kilogram de roşii din când în când, voi lua şi de Paşte pentru că îmi place să am de toate pe masă, dar nu au gustul celor româneşti. Cred că abia prin mai vom mânca legume de-ale noastre", ne-a spus Constanţa Dodan, o buzoiancă de 49 de ani.

Acum pe tarabele din pieţele buzoiene sunt expuse roşii aduse din Iordania sau Turcia sau castraveţi din Spania. Doar ceapa verde, salata şi ridichile sunt din solariile buzoienilor, însă puţini sunt cei care îşi permit deja să cumpere produsele autohtone.

"Am cumpărat o salată şi o legătură de ceapă de poftă, dar preţurile nu sunt pentru buzunarul meu. Voi mai cumpăra de Paşte, dar în cantităţi mici că atunci cred că vor fi şi mai scumpe", ne-a zis Ionel Lazăr, de 45 de ani.

Producătorii de legume spun că primele produse autohtone vor apărea pe tarabe abia prin mai-iunie. "Roşiile sunt aduse din Turcia, dar să stiţi că nu se vând prea bine. Sperăm că vânzările vor fi mai mari de Paşte",ne-a declarat Marcel Petre, comerciant în Piaţa Centrală.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite