Anomalie a naturii: Trandafirii au înflorit pentru a treia oară la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au înflorit trandafirii
Au înflorit trandafirii

Buzoienii au şansa să vadă în plină iarnă trandafiri şi crizanteme înflorite, în grădiniţele dintre blocuri. Oamenii trecuţi de prima tinereţe spun că rar au mai văzut aşa ceva iar horticultorii avertizează însă că astfel de ciudăţenii sunt generate de efectul de seră.

Spectacolul de culoare este prezent în aproape toate cartierele Buzăului. Trandafirii au înflorit pentru a treia oară în acest an iar crizantemele, care în mod normal  se ofileau cel mai târziu la mijlocul lui noiembrie, îşi etalează florile intens colorate în grădinile de pe lângă blocuri.
 
“Am observat că au înflorit dar la un moment dat nici nu mi se părea ceva ciudat, deoarece afară e cald, zici că e primăvară. Au mai înflorit trandafirii toamna târziu dar la jumătatea lui decembrie cred că niciodată”, spune Ana Diculescu, locatară din cartierul Broşteni.

“De regulă, la noi la Buzău, trandafirii înfloresc de două ori pe an. Prima dată, foarte puternic, pe urmă în perioada de toamnă, ceva mai redus și, iată, în condițiile acestea, când apar astfel de accidente climatice, vorbim de a treia înflorire, care este rebelă, nu este un fenomen de masă.  Aceste tulburări bioritmice ale plantelor le fac să se comporte anormal, să apară astfel  de anomalii, cum le spunem noi,  iată să înflorească și de această data trandafirii, când altădată, știm că în această perioadă, copiii se plimbau cu sănuița”, spune Costel Vânătoru, inginer la Staţiunea de cercetare Legumicolă Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite