Andreea Rotaru : Îi învaţă pe liceeni tainele pianului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E serioasă, talentată şi foarte hotărâtă să demonstreze că poate face faţă cu succes şi ca profesor în domeniul pentru care s-a pregătit intens mai bine de un deceniu, cel muzical.

Este povestea unei tinere din Buzău care, după ce absolvit Conservatorul din Bucureşti, a ales să profeseze ca instructor muzical la Liceul de Artă Margareta Sterian din Buzău

Nu-şi imaginează viaţa fără muzică şi n-ar renunţa niciodată la profesia sa, cu toate că a fost nevoită să facă multe sacrificii de-a lungul timpului. „Am studiat pianul încă din şcoala generală, de când eram în clasa a cincea, la Şcoala Populară de Artă. Părinţii mă aduceau în fiecare zi de la Berca la Buzău, la pregătire, pentru că acest instrument necesită cel puţin două ore de studiu în fiecare zi. Între timp, am realizat că muzica clasică reprezintă totul pentru mine, pentru că mă relaxează şi îmi dă posibilitatea să visez”, spune Andreea Rotaru .

Andreea povesteşte că  dragostea pentru pian  a venit în urma unei întâmplări fericite petrecute în copilărie. "Părinţii m-au înscris la un cerc de muzică unde m-am împrietenit cu o colegă care studia pianul. După ce am ascultat-o cum cântă de câteva ori, am hotărât că trebuie să învăţ şi eu să cânt la acest instrument. Oricum, pentru a te dedica în totalitate  pianului, trebuie să ai o anumită predilecţie pentru muzică încă din copilărie”, crede Andreea Rotaru.

După ce a avut parte încă de mică o educaţie muzicală solidă, Andreea Rotaru a devenit la rândul ei profesor pentru elevii de liceu. „În facultate am terminat şi secţia de pedagogie muzicală, pentru că mi-am dorit foarte mult să devin instructor muzical, ca să le împărtăşesc şi altora din experienţa acumulată în toţi aceşti ani de studiu. Din fericire, la liceu am descoperit tineri foarte talentaţi, pentru care muzica reprezintă un adevărat mod de viaţă”, mai spune Andreea.

Întrebări şi răspunsuri

Cum vă daţi seama dacă un elev are talent la pian?

"Elevii care vor să înveţe pianul trec iniţial printr-o testare destul de complicată. Le dau nişte sunete pe pian şi ei trebuie să le intoneze. Apoi, le cânt o melodie scurtă şi apoi îi pun să interpreteze, ca să văd dacă au memorie muzicală. În felul acesta îi pot descoperi uşor pe cei care au talent să cânte la acest instrument care, din punctul meu de vedere, este cel mai complex."

Cum a fost timpul petrecut la conservator ?

"Timp de trei ani de zile viaţa la conservator a fost frumoasă, dar foarte stresantă, pentru că la ore a fost foarte dificil. Am studiat foarte mult pentru că profesorii de teorie sunt foarte duri. Trebuie să te implici total în acest domeniu unde studiul depăşeşte uneori chiar şi patru ore pe zi."

PROFIL

Născută la data de 18.08.1988  la Buzău

Familie : Necăsătorită

Studii : Absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite