Andra Ştefania Jugănaru ar renunţa la actorie pentru a deveni diplomat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este îndrăgostită de teatru şi a primit aplauze furtunoase după ce a jucat în câteva roluri dificile. Cu toate acestea, îşi doreşte să ajungă diplomat ca să poate face ceva pentru ţara sa.

Andra a moştenit talentul actoricesc de la mama sa, care este regizor de teatru. A stat întotdeuna lângă ea când pregătea piesele de teatru şi a ajuns să îndrăgească această artă. Şi-a dorit mereu să urce pe scenă dar, pentru că se consideră o perfecţionistă, nu a făcut acest lucru oricum.

Timp de un an de zile şi-a exersat dicţia, a mers la ateliere de teatru şi s-a pregătit pentru mişcarea de scenă. Când a prins încredere în propriile puteri, a urmat debutul, la numai 12 ani juca rolul Ziţei din piesa “O noapte furtunoasă”, pe scena Concursului Naţional de Teatru ţinut în Casa Memorială I.L. Caragiale de la Ploieşti.


Juriul a fost impresionat de prestaţia micuţei actriţe şi a colegilor săi, desemnând trupa de la Buzău câştigătoarea marelui trofeu. De asemenea, au primit premii pentru interpretare şi pentru costume.

“Faptul că ne-am pregătit temeinic pentru acest concurs a făcut să ne dispară emoţiile, chiar dacă eram pentru prima dată pe o scenă de teatru. Am muncit mult dar a fost frumos iar faptul că am fost felicitaţi, a fost răsplata pentru efortul depus”, ne-a declarat Andra Jugănaru.

Faptul că au fost apreciaţi de public şi de juriu i-a determitat pe actori să se pregătească şi pentru Concursul Naţional “Maria Filotti” de la Brăila, care a avut loc anul acesta. Aici Andra a jucat rolul Frusinei, din piesa “Romeo şi Julieta la Mizil” care a luat locul II în concurs.

“A fost destul de greu pentru că nu este o piesă tocmai uşoară. Am stat pe scenă timp de 50 de minute dar ne-am bucurat că a ieşit bine, aşa cum am vrut noi”, ne-a mărturisit Andra.


Pentru pasiunea sa, îşi sacrifică timpul liber. Exersează de câte ori are ocazia iar în preajma concursurilor munceşte împreună cu trupa şi cu mama ei câteva ore zilnic. “Nu este uşor, dar îmi place foarte mult şi de asta o fac. Mă bucur că puţinii prieteni pe care îi am îmi înţeleg pasiunea şi o parte dintre ei chiar se arată interesaţi să cunoască cât mai bine tainele teatrului”, ne-a spus Andra.


O altă mare pasiune a fetei este creaţia literară. A scris mai multe poezii despre natură cu care a câştigat diverse premii. Cu toate aceste talente, Andra ne-a mărturisit că îşi doreşte să ajungă diplomat.

“În acest moment România nu oferă prea multe oportunităţi tinerilor şi aş vrea să fac ceva în privinţa asta. Îmi doresc să ajung diplomat la Bruxelles să pot face ceva pentru ţara mea şi oamenii din ea, să o promovez”, ne-a mărturisit Andra dorinţa ei cea mai mare.


Întrebări şi răspunsuri:


Te-a schimbat în vreun fel pasiunea pentru teatru?
Pot să spun cu tărie că da. În primul rând teatrul te dezvoltă emoţional, îţi dă echilibru, te ajută în vorbire. De asemenea, devii mai stăpân pe tine, nu mai ai emoţii. Şi nu în ultimul rând, ca să faci teatru trebuie să ai atitudine, coloană vertebrală, cum spune mama.


Care crezi că sunt principalele valori ale vieţii?
Este uşor să răspund la această întrebare. În primul rând familia care te ajută şi te sprijină necondiţionat. În al doilea rând, prietenii adevăraţi care te sprijină dar te şi critică şi îţi spun unde ai greşit. Urmează apoi respectul atât pentru cei din jur cât şi pentru tine.

Ce îi place
Îmi plac foarte mult plimbările în natură, în aer liber. Ador să desenez şi, de asemenea, îmi place foarte mult arta fotografică. Îmi plac animalele, în special câinii. Chiar avem în curte trei căţeluşi pe care îi iubesc foarte mult. Îmi mai plac oamenii sinceri şi deschişi. Iar când am timp şi chef îmi place să îmi ajut părinţii pe lângă casă.


Ce nu îi place
Nu îmi place să mănânc carne deloc, prefer să mănânc fructe şi legume. Nu îmi place să pierd timpul în faţa calculatorului pentru că mă plictisesc foarte repede. Ca animale, nu îmi plac pisicile şi broaştele. Iar în ceea ce priveşte oamenii, nu îmi plac cei făţarnici.


Profil:
Născută la data de 03.05.1996 la Buzău
Familie: Un frate
Ocupaţie: Elevă în clasa a-VIII-a la şcoala George Emil Palade

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite