Interpreta Ancuţa Rădulea cântă de la vârsta de 4 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumnezeu i-a dăruit acum 20 de ani o voce de aur şi un talent cum mai rar mai găseşti în ziua de astăzi. Ancuţa Rădulea este o tânără care şi-a descoperit vocaţia de a interpreta muzică populară românească la scurt timp după ce a învăţat să facă primiii paşi.Vedetă la patru ani.

Tânăra interpretă Ancuţa Rădulea a devenit o mică vedetă locală la scurt timp după ce a început să cânte la serbările de sfârşit de an de la grădiniţa din comuna Chiojdu.

Buzoianca măruriseşte că destinul i-a fost marcat atunci când educatoarea sa i-a sesizat potenţialul şi i-a îndrumat primii paşi în muzică.
Avea patru ani când la recomandarea educatoarei, mama ei a luat hotărârea să facă o carieră în muzica populară.

Pentru că aveam nevoie de studii de canto pe care nu le puteam înţelege de la o vârstă aşa de mică, am cântat pe la tot felul de serbări până la vârsta de 11 ani. Apoi părinţii mei m-au înscris la şcoala populară de artă de la Ploieşti unde m-am pregătit timp de cinci ani. După absolvirea acestor cursuri, pregătirea mi-am continuat-o aici la Buzău la centru de creaţie populară” spune Ancuţa Rădulea.

Primul concurs, o dublă victorie

În urma unei muncii asiduue completată cu tot felul de sacrificii Ancuţa Rădulea şi-a văzut visul împlinit încă  din şcoala generală, atunci când apariţiile sale de pe scenă au fost premiate pentru prima dată.

Primele premii pe care le-am câştigat în 2002 au fost în cadrul unui concurs judeţean unde am obţinut locul doi şi trei. Era ceva în premieră până atunci ca să participi la un concurs şi să iei de prima dată două premii. În anul următor am obţinut premiul cel mare. A fost un impuls bun pentru mine pentru că am putut să merg şi la alte concursuri fără teamă”mărturiseşte Ancuţa Rădulea.

Un singur ideal, două cariere

Pentru că viaţa de artist nu îţi poate oferi de multe ori siguranţa unui viitor liniştit, Ancuţa Rădulea se pregăteşte ca pe viitor să devină şi un bun economist.

Pentru că niciodată nu se ştie ce-ţi rezervă viitorul m-am pregătit să am două cariere, în muzică şi în economie. Deşi necesită un efort mult mai mare, muzica o pot face în paralel şi cu Liceul Economic unde sunt acum în ultimul an” crede Ancuţa Rădulea.

Prima apariţie la TV, în şcoala generală

Ancuţa Rădulea se mai poate lăuda şi cu mai multe apariţii la câteva canale de televiziune la care a apărut încă din clasa a patra.
Mai mult decât atât, interpreta buzoiană, spune că a fost ceva special pentru ea prima apariţie pe sticlă.

Am fost invitată la teatrul naţional din Bucureşti la un festival de colinde unde am apărut la TVR1. Pentru mine a fost ceva extraordinar după ce am cunoscut diferiţi interpreţi şi personalitaţi din muzica populară. De-a lungul timpului am fost invitată şi la alte televiziuni  ,Etno Tv Favorit, Naţional Tv sau Prima Tv” povesteşte Ancuţa Rădulea. 

Întrebări şi răspunsuri

În ce repertoriu se încadrează melodiile pe care le cânţi?
Până acum trei ani nu m-am axat pe o zonă anume şi am interpretat melodii cam din toate regiunile. Acum mă străduiesc să-mi lucrez piesele mele dar este foarte greu să culegi melodii mai vechi. Merg în cătune de munte şi încerc să regăsesc cântece de mult uitate dar din nefericire au cam dispărut bătrânii care să ştie vreo strofă sau vreun vers. Am norocul că au rămas culegeri de folclor în biblioteca judeţeană şi de acolo pot să mă documentez”.
Ce genuri muzicale asculţi acasă?

"Ascult orice fel de muzică mai puţin manele. De obicei orice gen muzical îmi imprimă o anumită stare sufletească dar mai puţin manelele. Ascult muzică clasică, rock şi folk foarte mult şi mai ales multe colinde în această perioadă”.

Ce-i place?

În primul rând îmi place să cânt şi să dansez. Îmi place să fiu foarte punctuală.Îmi place să lucrez cu oamenii şi să cunosc tot felul de personalităţi. Îmi plac foarte mult călătoriile şi de obicei în vacanţă de vară şi fac repaos vocal pot să mă bucur şi eu de prilejul ăsta şi să vizitez o ţară sau ceva deosebit de la noi” .

Ce nu-i place?
Urăsc foarte mult minciuna.Dacă spre exemplu întâlnesc o persoană care minte încerc să mă îndepărtez imediat de ea pentru că nu-mi inspiră încredere. Nu suport oamenii invidioşi pe succesele altora. Nu suport discuţiile pe teme politice.”

Profil

Data naşterii: Buzău, 31 decembrie 1990
Elevă în ultimul an la Liceul economic din Buzău
Trofeul festivalului de colinde Nina Pâslaru de la Cislău, Premiul juriului şi premiul 3 la Festivalul Irina Loghin de la Vălenii de Munte, Premiul tinereţii şi premiul special al juriului la festivalul Toamna Buzoiană, premiul special al juriului la Festivalul Câmpenesc de la Năruja în judeţul Vrancea

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite