Ample descinderi la evazioniști din comerțul cu alimente și materiale de construcții. Percheziții au fost și în Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

256 de percheziţii au avut loc în simultan în zece judeţe din România şi în Capitală, într-o acţiune fără precedent ca mărime, desfăşurată de DIICOT, IGPR şi Poliţia de Frontieră. Sunt vizaţi suspecţii de evaziune şi contrabandă şi depozitele en gros de alimente şi materiale de construcţii. Au avut loc percheziții și în Buzău.

Procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală,  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – D.C.C.O. şi I.G.P.F., au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat cu legături transfrontaliere, specializat în obţinerea unor importante beneficii financiare, ca urmare a derulării unor operaţiuni de import sau achiziţii / livrări intracomunitare de bunuri, neînregistrarea în documentele contabile a operaţiunilor realizate şi / sau înregistrarea de operaţiuni nereale, în scopul obţinerii rambursării ilegale de TVA.

În acest scop, sunt în curs de efectuare un număr de 256 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Giurgiu, Argeş, Ilfov, Buzău, Gorj, Dolj, Timiş, Bihor, Constanţa şi Vâlcea.

În mod concret, activitatea infracţională a vizat tranzacţiile comerciale intracomunitare cu zahăr şi a gravitat în jurul următoarelor firme sau grupuri de firme. Cercetările efectuate până la această dată au concluzionat faptul că, în perioada anilor 2010 – 2012, prin crearea unui circuit evazionist complex, prejudiciul cauzat bugetului de stat depăşeşte suma de 40 milioane de euro anual.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală urmează a fi conduse, în vederea audierii, aproximativ 125 de persoane, faţă de care s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prev. şi ped. de art. 7 din Legea nr. 39/2003, evaziune fiscală, prev. şi ped. de art. 4, 8, 9 din Legea nr. 241/2005 şi spălarea banilor, prev. şi ped. de art. 23 din Legea nr. 656/2002.

Suportul informativ al operaţiunii a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi D.G.I.P.I. Activitatea investigativă a procurorilor D.I.I.C.O.T. a beneficiat şi de aportul calificat al conducerii A.N.A.F. precum şi al Gărzii Financiare – Comisariatul General.
La realizarea acţiunii au participat efective de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Române – Gruparea Mobilă „Vlad Ţepeş”.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite