Ambulanţierul SMURD este consiliat psihologic după accidentul de azi noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autospeciala SMURD a accidentat mortal un bătrân
Autospeciala SMURD a accidentat mortal un bătrân

Plutonierul aflat la volanul ambulanţei care a lovit mortal aseară un bătrân pe o stradă din Costeşti este în stare de şoc. Autospeciala SMURD era în misiune şi avea semnalele acustice şi luminose pornite. Pietonul ucis se afla în apropierea trecerii de pietoni.

Plutonierul major Florin Tătulescu a făcut parte din primul echipaj SMURD constituit la Buzău. Este caracterizat de superiorii săi ca fiind un om dinamic, de acţiune şi stabil şi nu a fost implicat niciodată în vreun eveniment rutier.

VIDEO O ambulanţă SMURD a accidentat mortal un pieton


Aseară era de serviciu când a sosit o solicitare să intervină la un accident rutier care a avut loc în comuna Gherăseni, în urma căruia doi pietoni au fost accidentaţi. Echipajul a plecat imediat, iar în apropierea trecerii de pietoni din comuna Costeşti, pe DE 85, un bărbat care trăgea după el un cărucior a ieşit brusc în faţa ambulanţei. Şoferul a încercat să îl evite, dar l-a lovit în plin.


"Bărbatul în vârstă de 63 de ani care încerca să traverseze a fost lovit şi ulterior a decedat. În urma verificărilor urmează să stabilim dacă era sau nu pe trecerea de pietoni",
ne-a declarat inspectorul de poliţie Remus Necula.


Imediat după impact echipajul SMURD a încercat să acorde victimei primul ajutor dar bărbatul a murit în braţele paramedicilor.
"Echipajul SMURD se afla în misiune şi avea pornite semnalele acustice şi luminoase. Vom demara şi noi o anchetă internă şi urmează să stabilim în ce condiţii s-a produs accidentul", ne-a declarat locotenent colonelul Dan Manciulea, inspectorul şef adjunct al ISU Buzău.


Lovit sub ochii soţiei

Victima, Dragomir Florea de 63 de ani, plecase de acasă ca să-şi aştepte soţia. Femeia se întorcea de la Bucureşti cu bagaje şi bătrânul luase cu el căruţul să o ajute. Au rămas în urma celorlalţi călători şi când au încercat să traverseze pe trecerea de pietoni către casă nu au văzut ambulanţa cu girofarul şi sirenele pornite. Femeia a scăpat cu viaţă, dar a văzut cum maşina l-a izbit în plin pe bărbat.

"Femeia venea de la Bucureşti cu bagaje multe. Au pus totul în căruţ, bărbatul trăgea şi femeia împingea. Erau pe trecerea de pietoni când au fost loviţi de SMURD. Maşina avea toate semnalele pornite dar trebuia să se şi asigure", ne-a declarat Ion Florea, fratele victimei.

Şoferul autospecialei, Florin Tătulescu, este consiliat de psihologul unităţii. Acesta a declarat superiorilor că a încercat totul ca să evite impactul şi nu îşi poate ierta faptul că a ucis un om. Conducerea unităţii va face un program de reinstruire a personalului cu privire la modul de acţiune în cazul unei intervenţii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite