Alin Ungureanu trăieşte prin şi pentru muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mai bine de opt ani îşi petrece zilnic câteva ore exersând la pian, iar de câteva luni s-a înscris la cursuri de dans.

Alin Ungureanu iubeşte muzica de când se ştie, deşi spune că înclinaţia către artă nu a moştenit-o de la niciun membru al familiei. Încă din clasa întâi a mers la Liceul de Artă „Margareta Sterian" şi a început să studieze pianul. La început a fost mai greu, dar odată cu trecerea timpului şi a orelor de pregătire, acest instrument a devenit prietenul lui Alin. „De opt ani fac pian. Mama şi-a dat seama că îmi place muzica şi a zis să încercăm", ne-a spus Alin.


Anul trecut a primit şi o răsplată pe măsura muncii sale, după ce a participat la un concurs desfăşurat la Slobozia, unde a câştigat premiul întâi. „Am mai fost şi la alte concursuri, dar nu am luat un premiu atât de mare, abia atunci am simţit ce înseamnă ca munca să-mi fie răsplătită", ne-a mărturisit tânărul.


Petrece zilnic cel puţin două ore exersând la pian. Are un program încărcat, dar cu toate acestea el s-a înscris în urmă cu opt luni şi la cursuri de dans, tot datorită dragostei sale pentru muzică.

„Am auzit de la o fostă colegă că face cursuri de dans şi am zis să încerc şi eu. La prima lecţie doar am vizionat şi mi-a plăcut, iar din ianuarie am început dansul", spune Alin Ungureanu.

În cele opt luni de dans a urcat şi pe scenă pentru a-şi arăta talentul. Alături de alţi colegi, a pregătit o coregrafie pe muzica lui Michael Jackson pe care au prezentat-o în faţa buzoienilor.

„Eu simt că prin dans mă pot exprima, prin gesturi şi mişcări pot spune câte ceva despre personalitatea mea. Genul de dans care îţi place cel mai mult, pe acela îl practici cel mai bine. Mie îmi place street dance dar dansez şi salsa sau step irlandez", spune Alin.

Întrebări şi răspunsuri


Ce ai vrea să faci în viitor?
Vreau să dau admitere la Conservator, la instrumental şi să devin un pianist cunoscut. Chiar dacă profesorii mi-au spus că aş avea mai multe şanse în străinătate, unde se studiază la un nivel mai înalt, eu mi-aş dori să pot face ceva la noi în ţară.


Ai găsit asemănări între dans şi pian?
Amândouă au legătura cu muzica şi asta mă atrage. Nu ştiu dacă muzica de pian chiar seamănă cu cea de la street dance, dar este tot muzică. Şi eu afirm cu tărie că fără muzică nu aş putea trăi, ea e viaţa mea. Iar pe viitor vreau să fac ceva din această pasiune a mea.

Profil
Născut: 14 martie 1996, Buzău
Ocupaţie: elev în clasa a VIII-a la Liceul de Artă
Familie: o soră

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite