Alexandru Masgras: Un elev care se pregăteşte pentru NHL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Masgras se antrenează pe patinoarul Ice Magic
Alexandru Masgras se antrenează pe patinoarul Ice Magic

La numai 12 ani micuţul Alexandru Masgras şi-a propus un obiectiv foarte ambiţios pentru un elev de şcoală generală, acela de a juca peste câţiva ani în liga de hochei nord americană-NHL.

A lăsat tenisul de câmp pentru hochei, un sport pe care îl consideră mult mai apropiat de idealurile sale.

Inspirat de tatăl său care a jucat hochei timp de câţiva ani la o echipă de amatori din Galaţi, micuţul buzoian se antrenează cu patos 5 zile pe săptămână la patinoarul Ice Magic din Buzău, convins că va veni şi clipa în care îşi va putea împlini visul.

Primul instructor, bunicul

Primul om ce i-a îndrumat paşii către lumea sportului a fost bunicul său Mircea Păduraru, un cunoscut antrenor de tenis de câmp din Buzău.

După ce timp de doi ani Mircea Păduraru i-a imprimat nepoţelului Alexandru spiritul de disciplină, pentru a putea deveni un adevărat profesionist în ale tenisului, destinul său a fost marcat odată cu înfiinţarea primei echipe de hochei la Buzău:

Atunci le-am spus părinţilor că vreau să renunţ la tenis pentru hochei. Mi se părea un sport bărbătesc pe care cred eu pot să-l abordez altfel. Am fost atras întotdeauna de acest joc mai ales că tatăl meu mi-a povestit despre experienţa sa, la acel club de amatori de la Galaţi. Mi-am dorit să pot face eu mai mult decât tatăl meu, mai ales că acum mi se oferă condiţii pentru a ajunge un jucător de valoare” povesteşte  micuţul hocheist Alexandru.

Antrenat de foşti hocheieşti profesionişti

Activitatea lui Alexandru în lumea hocheiului este atent supravegheată atât de părinţi care nu lipsesc la niciun meci sau antrenament cât şi de doi foşti jucători profesionişti de hochei. „Antrenorul principal Cristi Mănăilă a jucat ani buni la echipa Dunărea Galaţi iar cel secund Justin Crăciunescu care a jucat 12 ani în NHL. Sunt doi oameni care s-au dedicat trup şi suflet echipei noastre de la Buzău. Este cel de-al treilea an în care fac hochei şi cu ajutorul antrenorilor sper ca într-o bună zi să-mi pot depăşi tatăl ca performanţe şi să pot juca în liga nord americană. Este visul oricărui hocheist” mai spune Alexandru.

Monitorizat de Federaţie


Anul trecut cei mai buni jucători de la fiecare echipă de hochei din ţară au intrat sub monitorizare. Talentul lui Alexandru a fost remarcat în urma prestaţiilor foarte bune din campionat şi aşa se face că Federeaţia Naţională de Hochei din România îi controlează activitatea sportivă de mai bine de un an.„Eu şi cu alţi doi colegi, portarul echipei şi un fundaş suntem observaţi de federaţie în fiecare an în lunile martie şi aprilie. Ne sunt verificate performaneţele precum şi progresele pe care le-am înregistrat în ultimul sezon. Sper ca de la sezon la sezon să devin mai bun ca să îmi pot îndeplini visul de a juca la o echipă mare de peste ocean” mărturiseşte Alexandru.

Întrebări şi răspunsuri


Cum te antrenezi când se termină sezonul de hochei?

Când patinoarele se închid eu şi colegii mei ne antrenăm pe role până când începe din nou sezonul de gheaţă. De-abia aşteptăm să vină iarna pentru că pe gheaţă simţi adevărata provocare a meciului de hochei. Oricum şi antrenamentele pe role sunt utile pentru că ne menţinem în formă. Pe role depunem mai mult efort şi atunci când se redeschid patinoarele suntem pregătiţi pentru un nou campionat

Care sunt cei mai înfocaţi suporteri ai tăi?

Cei mai fideli suporteri sunt părinţii, bunicul şi unchiul meu. Părinţii mei n-au ratat niciun meci de-al meu de până acum. Merg peste tot cu mine la toate meciurile din campionat şi la toate deplasările din ţară. Părinţii mi-au încurajat devotamentul total pentru acest sport. Ei m-au încurajat să revin rapid pe gheaţă după o operaţie de hernie şi apendicită care m-au ţinut departe de gheaţă mai bine de o lună”

Ce-i place?

Îmi place foarte mult să patinez şi să particip la campionatele naţionale. La şcoală  îmi place foarte mult limba română. Îmi place foarte mult pizza şi îmi plac desenele animate. Îmi place să mă joc pe calculator NHL. Îmi plac foarte mult dulciurile. Îmi place să mă joc cu fratele meu care de asemenea este înscris în echipa de hochei de la Buzău

Ce nu-i place?


Nu-mi place când ne certăm în echipa de hochei pentru nişte lucruri banale.Spre exemplu dacă un coechipier pierde puk-ul toţi sărim la el şi-l descurajăm.Nu-mi plac oamenii care urăsc animalele. Nu-mi plac oamenii invidioşi şi certăreţi

Profil


Născut pe 18.06.1998 la Râmnicu Vâlcea

Elev la şcoala generală numărul 11 din municipiul Buzău

Component al echipei de hochei -Ice Magic din Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite