Alexandru Cotici, juniorul felicitat chiar de Gică Hagi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La vârsta de şapte ani a hotărât să practice un sport şi cum era îndrăgostit de fotbal, decizia a fost naturală. După ce tatăl lui s-a consultat şi cu unchiul băiatului, care era jucător la Gloria Buzău, a ajuns la echipa Dacia, antrenată de Sandu Ionescu.

Primul antrenament l-a făcut în Parcul Tineretului şi i s-a părut destul de greu după ce a alergat foarte mult, însă la final antrenorul a hotărât să îl coopteze în echipă. „Mi-a plăcut de la primul antrenament. După ce am alergat, am jucat şi fotbal, iar la final mi-a spus să aduc poze ca să îmi facă legitimaţie", îşi aminteşte Alexandru.

Pe timpul vacanţei, mergea, încă de vârsta de şapte ani, la antrenamente şi pe zi ce trecea îi plăcea tot mai mult fotbalul. Acum îşi împarte timpul între şcoală şi sport şi nu îi este uşor, dar ştie că, pentru a obţine performanţă, trebuie să muncească mult. „Eu mă duc de câte ori pot că nu vreau să lipsesc de la şcoală. Este dificil şi cu şcoală şi cu fotbal, dar mă ajută mult părinţii", ne-a mărturisit micul fotbalist.

Cât timp a jucat la Dacia, rezultatele nu au întârziat să apară. „Am ajuns o dată la competiţia pe ţară, la Sighetu Marmaţiei, o dată pe zonă şi am pierdut la Buzău contra Slatinei", spune Alexandru.

Acum joacă la LPS Buzău şi este antrenat de către Marius Musceleanu. Şi cu această echipă a reuşit să se facă remarcat după ce au ajuns de două ori la competiţiile pe ţară şi pe zonă. „Sunt competiţii mai dificile, mai ales cele pe ţară. am jucat şi cu echipa de fotbal al lui Hagi şi după ce am dat un gol, i-am arătat un maieu lui Hagi pe care am scris „Pentu regele Gică Hagi" şi apoi m-a felicitat personal", ne-a spus cu mândrie puştiul

Întrebări şi răspunsuri

Cum este viaţa de fotbalist?

Nu este deloc uşoară pentru că nu avem voie să mâncăm sau să bem orice, nu avem voie să pierdem nopţile la discotecă sau prin oraş. Nu avem nici prea mult timp liber pentru că atunci când nu suntem la şcoală, facem antrenamente.

Oricine poate juca fotbal?
Fotbalul nu este pentru oricine. În primul rând ai nevoie de gândire, în al doilea rând trebuie să ştii controlezi mingea. Trebuie să ai mult talent şi tenacitate. Este foarte important talentul. Am de gând să fac o carieră în fotbal şi aş vrea să ajung să joc într-o echipă mare.

Profil
Născut: 28 aprilie 1995, Buzău
Ocupaţie: elev în clasa a IX-a la Liceul Economic
Familie: singur la părinţi

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite