Alegretto, singura şcoală de dans pentru adulţi din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“În sufletul fiecărei femei doarme o prinţesă ,fiecare bărbat ascunde un cavaler, iar dansul le scoate la iveala”, aceasta este motivaţia pentru care Mihaela Ion, preşedintele clubului de dans sportiv Alegretto s-a gândit să înfiinţeze o şcoală de dans şi pentru adulţi.

Încă de la apariţie, clubul se ocupă şi de persoane mature care vor să înveţe tainele valsului, sambei, cha-cha sau tangoului. Ceea ce îi îndeamnă pe adulţi să vină să facă dans, îl constituie faptul că este bine să facă mişcare pe ritmul muzicii ,mulţi considerând că dansul îi ajută să fie priviţi altfel în societate în diverse situaţii, îi ajută să se elibereze de stresul zilnic ,să se deconecteze de la problemele cotidiene.

Tot în cadrul clubului adulţii au ocazia să înveţe dansul popular, hore, sârbe, pentru a putea petrece aşa cum ştiu românii cel mai bine să o facă. Pentru cupluri, dansul este o metodă foarte bună de a se reinventa şi a renaşte pasiunea.

Este dovedit ştiinţific că dansul are un impact real asupra sănătăţii, precum şi în reducerea stresului. Din punct de vedere fizic, ameliorează circulaţia, coordonarea şi tonusul muscular. Mental, dansul creşte încrederea în sine şi stimulează capacităţile intelectuale şi creativitatea.

Allegretto invită toţi oamenii maturi la dans la sala de sport a Şcolii generale numărul 5 din Buzău în fiecare zi de luni începând cu orele 19.00.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite